Ο εφιάλτης του 2004 επιστρέφει σήμερα ξανά, 10 χρόνια μετά, μετά την αφελέστατη επιλογή των συμπατριωτών μας να εκλέξουν πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναν εκ των πρωτοστατών και φανατικό υπέρμαχο του σχεδίου Ανάν, Νίκο Αναστασιάδη, που πλέον με ένα δρεπάνι στο χέρι κυκλοφορεί σαν τον χάρο και περιμένει να αποτελειώσει την πατρίδα μας.

Η τελευταία ελπίδα του Κυπριακού Ελληνισμού ΔΥΣΤΥΧΩΣ ήταν η αχόρταγη Τουρκία και το αντιδραστικό ψευδοκράτος. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ακόμα και αυτοί συναίνεσαν στο κοινό ανακοινωθέν αφού μια τέτοια εξέλιξη στην χειρότερη της προνοεί νομιμοποίηση των κατεχομένων και αναγνώριση τους ως ένα ισότιμο κράτος, ενώ ανοίγει διάπλατα την ενταξιακή πορεία της τουρκίας στην Ευρώπη, αφού αφαιρείται πλέον το εμπόδιο που ακούει στο όνομα Κυπριακό και εξαφανίζεται η μέχρι και σήμερα αδιαλλαξία τους.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα διερωτάται τελικά οι πολιτικοί μας και κυρίως η άρχουσα πολιτική δύναμη ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Είχαμε την εντύπωση, ίσως λανθασμένα, ότι εκλέγηκαν για να εξυπηρετούν και να υπερασπίζουν τα συμφέροντα του Κυπριακού Ελληνισμού και όχι της Τουρκίας και των κατεχομένων.

Με την προώθηση του σχεδίου λύσης ο Νίκος Ανανστασιάδης δίνει στην κυριολεξία όλα όσα δεν κατάφερε η Τουρκία να πάρει το μαύρο καλοκαίρι του 1974. Κατάφεραν μέχρι σήμερα να ελέγχουν το μισό νησί, με τις προδιαγραφόμενες συμφωνίες και με το κοινό ανακοινωθέν οι Τούρκοι θα έχουν χέρι και λόγο σε ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ΑΠΑΙΤΕΙ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ, έστω και για λόγους ευθιξίας. Καλούμε δε την βουλή και όλα τα κόμματα ομόφωνα με κοινές ανακοινώσεις να αιτηθούν εξίσου την παραίτηση του επικίνδυνου πλέον προέδρου της Δημοκρατίας, για να διαφυλάξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και την κρατική μας οντότητα. Η ρατσιστική λύση την οποία υποθάλπει η νέα τάξη πραγμάτων δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή.

Τέλος θέτουμε το ερώτημα προς δικαστικούς και εισαγγελείς αν είναι παράνομο κάποιοι να αποσκοπούν σε κατάλυση της Δημοκρατίας και το αν πρέπει να κινηθούν εναντίων τους για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της; Μήπως θα πρέπει επίσης να τεθούν ακόμα και εκτός νόμου όσα κόμματα υποθάλπουν τέτοιες κινήσεις; Εξ όσων γνωρίζουμε βάση νομοθεσίας είναι παράνομο να προάγεις την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι παρανομούντες θα πρέπει να διώκονται και επειδή όλοι οι πολίτες είναι ίση έναντι του νόμου, ελπίζουμε να ισχύσει το ίδιο και στην περίπτωση του προέδρου.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)