Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την στάση του Υπουργείου Άμυνας ως προς τον καινοφανή θεσμό των ΣΥΟΠ. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο δελτίο τύπου, ο θεσμός των ΣΥΟΠ είναι πολύ σημαντικός για να αφήνεται στην τύχη και στα μισόλογα. Ο σχεδιασμός έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό παρά να γίνονται σπασμωδικές κινήσεις την τελευταία στιγμή.

Τα τριετή συμβόλαια απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν βελτιωμένα, όπως είχαν υπσοχεθεί προς τους συμβασιούχους οπλίτες. Επίσης πολλές από τις υποσχέσεις που δίνονταν έμμεσα μέσα από τις διαφημίσεις έχουν απομείνει μονάχα παχιά λόγια…

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι είναι πως καλούνται οι ΣΥΟΠ να πληρώσουν χαρτόσημα ύψους 64 Ευρώ για να υπογραφεί το νέο τριετές συμβόλαιο, πράγμα που ως ΕΛΑΜ το βρίσκουμε εντελώς απαράδεκτο!

Ζήτημα παραμένει και η προοπτική των ΣΥΟΠ μετά από την δεκαετή υπηρεσία τους στην Εθνική Φρουρά. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας επεξεργάζεται πρόταση προς την επιτροπή άμυνας της Βουλής, με σκοπό την αντικατάσταση των αφυπηρετούντων ΕΠΥ Υπαξιωματικών με ΣΥΟΠ που θα ολοκληρώνουν την δεκαετή τους θητεία, μέσω κάποιων κριτηρίων και αξιολόγησης.

Το ΕΛΑΜ θα βρίσκεται δίπλα στα δίκαια αιτήματα των στρατιωτικών, χωρίς να χαιδεύει αυτιά, με μοναδικό μας σκοπό την αύξηση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)