Σήμερα στην επιτροπή εργασίας συζητήθηκαν δύο πολύ σημαντικά ζητήματα.

Το πρώτο αφορούσε το επίδομα τέκνου σε πολύτεκνες οικογένειες και το δεύτερο την έκθεση της Κύπρου προς τον ΟΗΕ σε σχέση με την εφαρμογή της σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Όσο αφορά το πρώτο θέμα δηλώνουμε ευθέως προς την Κυβέρνηση ότι έχουμε όλη την καλή διάθεση να συμβάλουμε με τις δικές μας προτάσεις έτσι ώστε να εγκριθεί το επίδομα τέκνου. Το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η Κύπρος χρειάζεται στήριξη και κίνητρα από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία.

Δεν είναι τυχαίο που οι γεωργοί, οι σιδηροπαραγωγοί, οι επαγγελματίες ψαράδες, νοσηλευτές, οι δάσκαλοι, οι γιατροί του δημοσίου, οι πολύτεκνοι, ακόμα και οι κυνηγοί έχουν σφοδρά παράπονα γιατί αδικούνται κατάφορα. Γιατί δεν έχουν τα ίδια παράπονα οι υψηλά αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπουργοί οι αξιωματούχοι ακόμα και οι βουλευτές.

Για να υπάρξει κοινωνικό κράτος και κοινωνική πολιτική πρέπει να σμικρύνει η ψαλίδα μεταξύ των ευνοούμενων και των αδικημένων αυτού του λαού.

Όσον αφορά τα άτομα με αναπηρίες, παρόλο που τα αρμόδια υπουργεία διατυμπανίζουν ότι έχουν γίνει πολλές κινήσεις βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης ο ΚΥΣΟΑ και η Παγκύπρια Συμμαχία για την αναπηρία έχουν αντίθετη άποψη και δηλώνουν ότι τα προβλήματα είναι αμέτρητα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλουμε να στηρίξουμε τα αιτήματα αυτών των ανθρώπων και το κράτος είναι υπόχρεο να βελτιώσει και να ενισχύσει όλους του τομείς που αφορούν αυτή την μερίδα των συμπατριωτών μας.  Είναι ενδεικτικό  ότι δεν έχουμε λάβει τον ακριβή αριθμό των ατόμων με αναπηρίες μέχρι στιγμής και αυτό φανερώνει το χάος που επικρατεί.

Λίνος Παπαγιάννης

Βουλευτής Αμμοχώστου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)