Τα λόγια κάποιες φορές είναι πραγματικά περιττά, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των δηλώσεων του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας στο London School of Economics, δήλωσε ότι «δεν αποκλείει αγωγό Φυσικού Αερίου μέσω Τουρκίας, σε περίπτωση λύσης».

Κάποιοι, εξ όσων φαίνεται, είτε είναι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, είτε βρίσκονται σε κάποια άλλη χώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν βρίσκονται στην Κύπρο που από το 1974 τελεί υπό κατοχή, ενώ σήμερα η τουρκική επεκτατική πολιτική επί της Κύπρου συνεχίζεται απτόητη, εισβάλλοντας με πολεμικά πλοία, ερευνητικά και γεωτρύπανα στις κυπριακές θάλασσες και την οριοθετημένη ΑΟΖ.

Ταυτόχρονα, δεν έχουν κατανοήσει τα ξεκάθαρα μηνύματα που έχει στείλει η Τουρκία, μετά και το προσύμφωνο καθορισμού ΑΟΖ με την Λιβύη, με το οποίο έβαλε ταφόπλακα στις ψευδαισθήσεις που έτρεφαν διάφοροι αιθεροβάμονες.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν θα σχολιάσει τις πιο πάνω δηλώσεις, αφού είναι πραγματικά ανάξιες σχολιασμού. Διερωτάται, όμως, ποια η διαφορά μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, αφού αμφότερες οι δυνάμεις στηρίζουν επίσημα την δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, που θα μετατρέπει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα κράτος χωρίς εθνική κυριαρχία, πλήρως εξαρτώμενο από την Τουρκία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)