Η αναφορά ότι επικειταί μεγάλο κύμα μεταναστών από την Μερσίνα, με κατεύθυνση την Κύπρο, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Δυστυχώς η Τουρκία, που διάφοροι ονειροπόλοι έκαναν όνειρα ότι μπορούσαν να την εξημερώσουν, δείχνει για ακόμα μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα προς αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, να αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή και να προτρέξει των γεγονότων, κάνοντας συμφωνίες για επαναπροώθηση των μεταναστών.

Παράλληλα καλούμε την Κυπριακή Δημοκρατία να καταγγείλει διεθνώς την Τουρκία για το οφθαλμοφανές σχέδιο της, αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, παρόμοιο του εποικισμού. Να καταγγελθεί επίσης για την μη διαχείριση των μεταναστών, για τους οποίους λαμβάνει τεράστια χρηματοδότηση από την Ε.Ε..

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών, δεν βρίσκεται στο Αιγαίο και στην θάλασσα της Κύπρου, αλλά θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του από τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, δηλαδή στην Τουρκία και στα παράλια της.

Να μην μείνουμε για ακόμα μια φορά άπραγοι, ουραγοί των εξελίξεων, χωρίς φωνή.

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)