Την πρώην αθλήτρια στίβου και κάτοχο τριών  χρυσών μεταλλίων σε Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης και κάτοχο δύο παγκύπριων ρεκόρ, Μόρφω Μπαούρδα ανακοινώνει σήμερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως υποψήφια βουλευτής στην Επαρχία Λάρνακας.

Βιογραφικό:

Η Μόρφω Μπαούρδα είναι αυτό που λέμε άνθρωπος του αθλητισμού μιας και το βιογραφικό της είναι γεμάτο από επιτυχίες, κυρίως μέσα από την αθλητική της δράσης στον στίβο. Μεταξύ πολλών άλλων σημειώνουμε την Παγκύπρια επίδοση του 13,25 στο αγώνισμα των 100 μέτρων με εμπόδια, το οποίο και είναι το Παγκύπριο ρεκόρ μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, κατέχει το Παγκύπριο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 60 μέτρα με εμπόδια από το 2006 με 8.19, επίδοση που της εξασφάλισε συμμετοχή στους παγκόσμιους Αγώνες κλειστού Στίβου. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέρριψε το  ρεκόρ επτά συνεχόμενες φορές, ενώ κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2003 στην Μάλτα, το 2005 στην Ανδόρα και το 2009 στη Λευκωσία.

Η μητέρα της είναι από την Αραδίππου και ο πατέρας της από την Λαμία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωριμία των γονιών της έγινε το 1974, όταν ο πατέρας της ήρθε στο νησί ως στρατιώτης τις τραγικές εκείνες μέρες του 1974, όταν ο Τούρκος εισβολέας εισέβαλε στην Κύπρο μας.

Η Μόρφω Μπαούρδα, σπούδασε στο τμήμα Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και δημοσιογραφία στο ΙΕΚ Δομή, ενώ σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών.