Η πολιτική διακήρυξη για «σωτηρία της ΕΔΕΚ», όπως επονομάζεται, την οποία υπογράφουν 607 μέλη, αποδεικνύει ότι ο κ. Σιζόπουλος καταποντίζεται, γι’ αυτό κάνει ύστατες προσπάθειες να γλυτώσει, στρέφοντας τα βλέμματα αλλού για να μπορέσει ο ίδιος να συσπειρωθεί εσωκομματικά, όπως είναι άλλωστε η προσφιλής του τακτική.

Έτσι επεξηγείται και η στάση που τηρεί για την Επιτροπή Άμυνας.

Όμως, υπολόγιζε χωρίς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Μετά από εντονότατες πιέσεις και σχετική επιστολή που απέστειλε η Παράταξή μας προς την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, την περασμένη Παρασκευή 10/9/21, επιτέλους η επιτροπή Άμυνας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστου, ζητούσε να αντικατασταθεί ο κ. Σιζόπουλος από Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, ενώ προς αυτόν τον σκοπό θα έπρεπε να συγκληθεί και η Επιτροπή Τηρήσεως του Κανονισμού της Βουλής.

Η Βουλή και οι θεσμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να γίνονται έρμαιο στα τερτίπια του κ. Σιζόπουλου. Η Βουλή έχει υποχρέωση και οφείλει να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία της, το κύρος της και κατ’ επέκταση την ίδια την δημοκρατία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)