Με αφορμή τις χθεσινές αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν οικονομικά σκάνδαλα και ύποπτες χρηματοδοτήσεις, εμπλέκοντας τον Χριστοδούλου, Βγενόπουλο και πάλι την εταιρία FOCUS, ρίχνουν ακόμη περισσότερο φως στις αιτίες που οδήγησαν την Κύπρο στην οικονομική καταστροφή.

Αυτό όμως που δεν βλέπουμε και απαιτούμε, είναι να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης με την πραγματική τιμωρία των ενόχων και όχι να έχει και αυτό το σκάνδαλο την κατάληξη των υπολοίπων.

Παράλληλα, επανέρχεται στο μυαλό μας η υπόθεση FOCUS και η χρηματοδότηση του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, ένα σκάνδαλο το οποίο εξαφανίστηκε με φθηνές δικαιολογίες. Μετά τις νέες αποκαλύψεις πρέπει να επανέλθει στο φως της δημοσιότητας και να εξεταστεί επιτέλους η σχέση των κομμάτων με την συγκεκριμένη εταιρία αλλά και τι συμφέροντα υποθάλπονταν.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε πλήρη διαλεύκανση των σκανδάλων. Όσοι φέρουν ευθύνη για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Να παγοποιηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων κατηγορούνται και να οδηγηθούν στην φυλακή όσοι ευθύνονται με παράλληλη δήμευση της περιούσιας τους προς όφελος του λαού, που πλήρωσε και συνεχίζει μέχρι σήμερα το τίμημα της κρίσης.

Φτάνει πια η ατιμωρησία.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)