Μπορεί όλη η Ευρώπη να έχει υποστεί τα πάνδεινα από την δράση του παρακράτους της τουρκίας που στέλνει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, σε μία πράξη πολέμου, όμως από ότι φαίνεται ο Ντάισελμπλουμ είναι… απτόητος.

Ως προς τη συμφωνία για ανάσχεση των προσφυγικών ροών που επιτεύχθη στο πρόσφατο παρελθόν με τον Τσίπρα να χειροκροτά καταχαρούμενος, η τουρκία δεν έπραξε τίποτα, αφού συνεχίζουν να φτάνουν χιλιάδες λαθρομεταναστών καθημερινά στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, η μόνη ανάσχεση των ροών προκαλείται από τους ανέμους και τα κύματα του Αιγαίου παρά από τις πολιτικές αποτροπής που υποσχέθηκαν οι τούρκοι.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, φαίνεται… αγχωμένος και προσπαθεί επειγόντως να δοθούν τα λεφτά στην τουρκία. Συγκεκριμένα σε σημερινές δηλώσεις του είπε: «Πρόκειται να εστιάσω στην προσπάθεια να δημιουργηθεί το ταμείο και να έχουμε μια συμφωνία για τα τρία δισεκατομμύρια που χρειαζόμαστε».

Η Γερμανία από την πλευρά τάσσεται υπέρ της αύξησης της χρηματοδότησης προς την τουρκία παρά το μηδενικό αποτέλεσμα. Ο πρόεδρος του Eurogroup μετέθεσε τις διαταγές της Μέρκελ στο άμεσο μέλλον, λέγοντας: «Δεν φαίνεται να υπάρχει πολύ νόημα να μιλάμε για περισσότερα χρήματα. Ας δημιουργήσουμε πρώτα το ταμείο των τριών δισεκατομμυρίων».

Το αστείο της όλης υποθέσεως είναι ότι μεταξύ των χωρών που πληρώνουν την τουρκία για τους λαθρομετανάστες είναι και η Ελλάδα του Μνημονίου! Κοινώς, τους πληρώνουμε για να μας στέλνουν λαθρομετανάστες και η Μέρκελ μας ζητάει να δώσουμε και ακόμα περισσότερα.

Δείγμα της ανθελληνικής πολιτικής των Τσιπροκαμμένων είναι ότι αυτή η παράλογη συμφωνία δείχνει να κολλάει, αλλά όχι από πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ο Τσίπρας χειροκρότησε ήδη μέχρι και τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο. Αυτοί που κάνουν την συμφωνία να καθυστερεί είναι οι Ιταλοί που έτσι και αλλιώς δεν δέχονται λαθρομετανάστες από την τουρκία. 

ΠΗΓΗ