Επί τη ευκαιρία της γνωμάτευσης που απέστειλε στη Βουλή ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, με την οποία ξεκαθαρίζει τον τρόπο που θα κατανεμηθεί φέτος στα κοινοβουλευτικά κόμματα η ετήσια κρατική χορηγία για το 2016, η οποία ανέρχεται συνολικά στα €10,1 εκατ, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ήθελε να γνωστοποιήσει εκ νέου τη θέση του όσον αφορά την κομματική χορηγία.

Μια θέση την οποία αποστείλαμε στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 12/5/15 και δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση. Φαίνεται το κοινωνικό συμφέρον περνά σε δεύτερη μοίρα.

Οι προτάσεις μας είχαν ως εξής, για το συγκεκριμένο θέμα:

“- Προσθήκη στον βασικό Νόμο περί Χρηματοδότησης Πολιτικών Κομμάτων

Προσθήκη νέου Άρθρου

Κατάργηση των επιπλέον εισοδημάτων από συμμετοχή σε Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

– Προσθήκη στον βασικό Νόμο περί Χρηματοδότησης Πολιτικών Κομμάτων

Προσθήκη νέου Άρθρου

Αισθητή μείωση της Κομματικής Χορηγίας που δίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από ενδελεχή έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες των Πολιτικών Κομμάτων. Εν συνεχεία καταμερισμός της Χορηγίας σε όλα τα Πολιτικά Κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές βάση των πραγματικών τους ποσοστών και αφού αυτά εξασφαλίσουν ποσοστό τουλάχιστον 1% στις τελευταίες Βουλευτικές Εκλογές. (Δημοκρατικό δικαίωμα στην πολυφωνία). Το υπολειπόμενο ποσό να διαμοιραστεί σε κοινωφελή έργα ανάπτυξης και άπορους συμπατριώτες μας.

Εν καιρώ οικονομικής κρίσης προσωρινή κατάργηση της Κομματικής Χορηγίας και ενίσχυση με το ποσό αυτό, κοινωφελή αναπτυξιακά έργα, πρωτογενή παραγωγή και δυσπραγούντες συμπατριώτες μας.”

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε τη σφοδρή μας αντίθεση για παραχώρηση έκτακτης κομματικής χορηγίας για σκοπούς οικονομικής ενίσχυσης της προεκλογικής εκστρατείας των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που θα ανέρχεται στα €2,5 εκατ.

Αποτελεί πρόκληση απέναντι στην κοινωνία που ζει υπό τον βραχνά της οικονομικής κρίσης, να δίνονται τέτοια παχυλά επιδόματα, την ίδια ώρα που πολλοί συμπατριώτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ως το μοναδικό πραγματικά λαϊκό Κίνημα, απαιτεί να τεθεί σε προτεραιότητα το συλλογικό συμφέρον ολάκερης της κοινωνίας, μακριά από τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)