Με τα πόδια φαίνεται να αναγκάζονται οι μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο τους εάν δεν έχουν καταφέρει να αγοράσουν τα εισιτήρια της διαδρομής τους, κάτι που πρέπει να συμβαίνει καθημερινά ή μηνιαία.

Τα πρώτα κρούσματα απόρριψης μαθητών χωρίς εισιτήριο είναι πλέον γεγονός. Σε μια από τις ακόλουθες περιπτώσεις οι μαθητές μετά από επέμβαση του ελεγκτή, τους υποδείχτηκε να κατέβουν στο μέσο της διαδρομής από το λεωφορείο.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων Τεχνικών σχολών κατήγγειλε ότι την Τρίτη στη Λάρνακα, στην περιοχή Καλού Χωριού Αραδίπου, τα σχολικά λεωφορεία δε μετέφεραν μαθητές χωρίς εισιτήριο. Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στην περιοχή Περβολιών – Κιτίου.

Είναι ντροπή να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στην Κύπρο του 2014!!! Πού είναι η δωρεάν παιδεία στην κυβέρνηση της δήθεν ανάκαμψης και της προόδου; 

Αυτή είναι η ανάπτυξη, το εκσυγχρονισμένο κράτος και η κοινωνική πολιτική που υποσχέθηκε ο μέγας πολιτικός, υπάλληλος των διεθνών τοκογλύφων Ανα(ν)στασιάδης. Αλλά τι μπορεί περιμένει κανείς από νεοφιλελεύθερους καπιταλιστές πολιτικούς;