Με απόλυτη επιτυχία και την παρουσία δεκάδων νέων Εθνικιστών πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας την Κυριακή 27/12 το 2ο Συνέδριο του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).

Αρχικά τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος του Μετώπου Νεολαίας της επαρχίας Λεμεσού, Πέτρος Αυγουστή, ο οποίος ανέλυσε την κοσμοθεωρία του Λαϊκού Εθνικισμού, τονίζοντας πως η ιδεολογία του κινήματος αποτελεί κινητήριο μοχλό για τον αγώνα που διεξάγουμε για απελευθέρωση της Κύπρου και δικαίωση των νεκρών του Έθνους.

petros 82622

Ακολούθως ο υπεύθυνος του Μετώπου Νεολαίας στην επαρχία της Λευκωσίας, Μάριος Κασσιανίδης, ανέλυσε μέσα από την Ιστορία την διαχρονική σημασία της νεολαίας στους Εθνικούς αγώνες, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και την δράση των νέων στα βουνά ως αντάρτες αλλά και των μαθητών στα σχολεία.

marios 94814

Τελευταίος ομιλητής, ο πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, Σωτήρης Ιωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθεί η νεολαία του κινήματος στο επόμενο διάστημα και την προεκλογική περίοδο. Τόνισε πως το τρίπτυχο Αγώνας – Αντοχή – Όνειρα πρέπει να διακατέχει κάθε νέο Εθνικιστή για ένα καλύτερο μέλλον.

swtiris cc6b6

Το δεύτερο μέρος του Συνεδρίου είχε σκοπό την καλύτερη οργάνωση του Μετώπου Νεολαίας, για να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά το πιο μάχιμο και δραστήριο κομμάτι του Εθνικιστικού Κινήματος. 

kosmos 3 7d242

kosmos 2 7648d

kosmos 1 57b81