Μετά την γελοία δημοσκόπηση της εταιρίας Evresis, που είτε ήταν καθοδηγούμενη είτε μας παρουσίαζε κάποια άλλη χώρα, ή έστω στην καλύτερη κάποια άλλη χρονιά, μια νέα δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας για λογαριασμό της Σημερινής ή IMR του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στην νέα δημοσκόπηση παρουσιάζουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με ποσοστά της τάξης του 1% και με αδιευκρίνιστη ψήφο ύψους 52%. Δηλαδή με την αναγωγή, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα παρουσιάζεται με ποσοστά που ξεπερνούν το 2%.

Το οξύμωρο είναι ότι σε περίοδο πέντε (5) ημερών, από το πουθενά και το 0%, έφτασε με την αναγωγή στο 2%, δηλαδή μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου τα ποσοστά του Κινήματος θα εκτοξευτούν.

Μάλιστα άξιον αναφοράς είναι ότι, σε μη προεκλογική περίοδο, αρκετό καιρό δηλ. πριν τις εκλογές, παρουσιάζει τέτοια ποσοστά, αν αναλογιστούμε μάλιστα και τις δημοσκοπήσεις κατά την προεκλογική περίοδο πριν τις τελευταίες Ευρωεκλογές, όπου το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) παρουσιαζόταν με ποσοστά μεταξύ 1% – 1,5%, ενώ τελικά εξασφάλισε ποσοστά σχεδόν 3%!

Δια του λόγου το αληθές, παρουσιάζουμε κάποιες από τις δημοσκοπήσεις τότε:

Δημοσκόπηση του ΡΙΚ (που διενεργήθηκε και ΠΑΛΙ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας): ΕΛΑΜ 1%.

Δεύτερη δημοσκόπηση του ΡΙΚ (ΠΑΛΙ από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας): ΕΛΑΜ 1,2%

Δημοσκόπηση Sigmalive (από την Pulse – λίγους μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές! 12/11-25/11/2013): ΕΛΑΜ 1,3%

Δημοσκόπηση ΣΙΓΜΑ (από την εταιρία Prime Market Research and Consulting Ltd): ΕΛΑΜ 1,3%

Ό,τι και να κάνουν, όσες δημοσκοπήσεις και αν επιτάξουν, όσα κόμματα – αποκόμματα και αν δημιουργήσουν, όσο και αν αυξήσουν το εκλογικό μέτρο, ό,τι νόμους και να θεσπίσουν, είναι αδύνατον να ανακόψουν τον Εθνικιστικό χείμαρρο.

Η εξήγηση ξεκάθαρη! Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι το αύριο που ανατέλλει, ενώ το σάπιο πολιτικό σύστημα είναι το χθες και οδεύει ξεκάθαρα προς την δύση του…