Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είχε επιβεβαιωθεί για ακόμα μια φορά, καθώς δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, όπως είχε διατυπώσει και στο Εθνικό Συμβούλιο, εξηγώντας τους λόγους. Δυστυχώς, η έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, αποκαλύπτει και την γύμνια της Κυβέρνησης, διπλωματικά και πολιτικά, όπως επίσης τόνιζε το Κίνημά μας διαχρονικά.

Στην έκθεση δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ αναφορά στη τουρκική προκλητικότητα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, εισβάλοντας με πολεμικά πλοία και γεωτρύπανα στις Κυπριακές θάλασσες, σχεδιάζοντας επέκταση της κατοχής στο Βαρώσι, προκαλώντας επί του εδάφους στα Στροβίλια και τη Δένεια.

Η λογική που καλλιεργούν τόσα χρόνια οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, ότι δεν πρέπει να χαλάσει το «καλό κλίμα», για να μπορέσουν να «επιλύσουν» το Κυπριακό, το οποίο όμως παρουσιάζουν σαν μια εσωτερική διαφορά μεταξύ δύο Κοινοτήτων, έχει ολέθρια αποτελέσματα, με τραγικό αντίκτυπο στην διαπραγματευτική μας ισχύ, αφού έχουν καταφέρει να εκτροχιάσουν το Κυπριακό από τις πραγματικές του πτυχές, που είναι πρόβλημα εισβολής, κατοχής, επιχειρούμενης εθνοκάθαρσης και εποικισμού.

Με λόγια ξεκάθαρα και σταράτα, κύριοι, έχετε ΑΠΟΤΥΧΕΙ …

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)