Ένας άνθρωπος του πολιτισμού, της τέχνης και της μουσικής, που υπηρέτησε για χρόνια τον ΘΟΚ, η Μαρία Κολιού, κατέρχεται ως Αριστίνδην υποψήφια Βουλευτής του ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λεμεσού, αποδεχόμενη τη πρόταση που είχε από τον Πρόεδρο της παράταξής μας Χρίστο Χρίστου. Ταυτόχρονα, η Μαρία Κολιού διεκδικεί και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό, αναπηρίες και των παιδιών με ελλειμματική προσοχή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Μαρία Κολιού Γεννήθηκε το Μάιο του 1980 στην Λευκωσία από πρόσφυγες γονείς. Τον Νίκο Κολιό από την Κυθραία και την Ελένη Κολιού από το Μάσσαρι της επαρχίας Μόρφου. Είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Τσίσσιο από τη Λεμεσό και έχουν δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας το 1998 και ακολούθως μετέβηκε στην Αυστρία για σπουδές. Ως αριστούχα φοιτήτρια των τμημάτων Μουσικών σπουδών, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Βιέννης, εξασφάλισε υποτροφία από το ίδρυμα της Γαλλίας  Leventis Foundation. Πήρε το Πτυχίο της με Άριστα.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού ( Master of Arts) με κατεύθυνση τη Μουσικοθεραπεία, του Πανεπιστημίου Βιέννης και Μεταπτυχιακού στις Επιστήμες της Αγωγής με κατεύθυνση την Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Συνέχισε τις σπουδές της σε Διδακτορικό επίπεδο σε θέματα Εκπαίδευσης.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργαζόταν στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (Κ.Ο.Τ.) και στην Κυπριακή  Πρεσβεία που εδρεύει στη Βιέννη.

Με την επιστροφή της στην Κύπρο εργάστηκε ως εκπαιδευτικός σε διάφορα Ιδιωτικά Ιδρύματα αλλά και ως Μουσικοθεραπεύτρια.

Διετέλεσε Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων ΝΕ.ΔΗ.Κ Λευκωσίας το 2008 -2011 και Μέλος της Ε.Ε. του Ινστιτούτου Νέων Επιστημών Λευκωσίας του ΔΗΚΟ. Το 2013-2018 διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (Θ.O.K.) ως Μέλος, για δύο συνεχόμενες θητείες.

Σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δ.Ε.Π.Υ. (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας), ενεργό μέλος του Συνδέσμου για άτομα με Αυτισμό στην Κύπρο. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά και ασχολείται κυρίως με έρευνες σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.