Ο υποψήφιος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για τη Δημαρχία της Αμμοχώστου και Βουλευτής του Κινήματος Λίνος Παπαγιάννης παρευρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 22/8 στην τηλεμαχία του ΡΙΚ, όπου παρευρέθηκαν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αμμοχώστου.

Αρχικά, ο συναγωνιστής ανέφερε ότι παρόλο που δεν έχει γεννηθεί στην Αμμόχωστο, ούτε την έχει επισκεφτεί λόγω κατοχής, έχει μεγαλώσει με τις διηγήσεις του πατέρα και του παππού του, και θέτει την υποψηφιότητά του ενώπιων των Αμμοχωστιανών, για να διεκδικήσουμε την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Παράλληλα, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για τη δημαρχία της Αμμοχώστου υπογράμμισε ότι ο Δήμος, αλλά και η Κυβέρνηση, θα πρέπει να αντιδρούν πιο έντονα και πιο ουσιαστικά στις τουρκικές προκλήσεις που εντείνονται και στις αξιώσεις τους, που καθημερινά αυξάνονται, για να μπορέσουμε επιτέλους να διεκδικήσουμε την πολυπόθητη Απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Ο κ. Παπαγιάννης ήταν ξεκάθαρος όσο αφορά τη θέση του ΕΛΑΜ για την επίλυση του Κυπριακού, καθώς η ΔΙζωνική ΔΙκοινοτική Ομοσπονδία αποτελεί μια μορφή ΔΙχοτόμησης, που θα παραχωρεί στη Τουρκία το Βόρειο κομμάτι το νησιού. Θα πρέπει, όπως υπογράμμισε, να δημιουργηθεί μια ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων, που θα αναλάβουν να ενημερώσουν διεθνώς για τις πραγματικές πτυχές του Κυπριακού προβλήματος, που είναι εισβολής, κατοχής, εποικισμού και εθνοκάθαρσης.

Στη συνέχεια ο κ. Λίνος Παπαγιάννης αναφέρθηκε στο ολέθριο λάθος της διάνοιξης των οδοφραγμάτων και ειδικά αυτού της Δερύνειας, καθώς έχει δημιουργήσει νέες αξιώσεις στη Τουρκική πλευρά όσο αφορά την εκμετάλλευση της Αμμοχώστου, ενώ παράλληλα έχει βοηθήσει στα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη του κατοχικού καθεστώτος. 

Ο κ. Παπαγιάννης ανέφερε ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος Αμμοχώστου, ο Δήμος θα μετακινηθεί στα όρια της κατεχόμενης πόλης για να γίνει πιο έντονος ο αντικατοχικός αγώνας, ενώ για να βρίσκεται πρακτικά πιο κοντά στον Δημότη της Αμμοχώστου, θα πρέπει να δημιουργηθούν γραφεία – παραρτήματα του Δήμου σε όλες τις πόλεις των ελεύθερων περιοχών.

Εν συνεχεία, ο κ. Παπαγιάννης τόνισε ότι εάν εκλεγεί Δήμαρχος Αμμοχώστου, μια από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει, είναι η δημιουργία μνημείου προς τιμή των δύο ηρωομαρτύρων, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, ενώ θα αγωνιστεί ούτως ώστε να εκτελεστούν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης των δολοφόνων τους, κάποιοι εκ των οποίων διατηρούν και «πολιτικά αξιώματα» στο παράνομο ψευδοκράτος.

Κλείνοντας, ο κ. Λίνος Παπαγιάννης τόνισε ότι η νέα γενιά έχει λόγο και σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει, έτσι, για όσους δεν έχουμε ζήσει στην Αμμόχωστο, αλλά έχουμε μεγαλώσει με την Αμμόχωστο, ο συναγωνιστής δήλωσε ότι θα αγωνιστούμε για Απελευθέρωση και Επιστροφή.