Πέντε περίπου μήνες μετά την εκλογή μου ως Κοινοτικός Σύμβουλος Κοφίνου δεν μπορώ παρά να έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για την έως τώρα επικρατούσα κατάσταση.

Μέχρι στιγμής, σε αυτό τον λίγο καιρό, έχουμε ζητήσει να φύγουν τα μεγάλα σκυβαλλοδοχεία (skip) από το κοινοτικό γήπεδο λόγω της δυσοσμίας που εκπέμπει σε ολόκληρο το χωριό δημιουργώντας προβλήματα αισθητικής.

Είναι ανάγκη επίσης στους κεντρικούς δρόμους της Κοφίνου να γίνει μελέτη για προσθήκη κυρτωμάτων ώστε να σταματήσει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα ατυχήματα που έχουν καταντήσει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στο χωριό μας.

Παράλληλα, είναι καιρός η Κοινότητα να ενεργοποιήσει τη νεολαία του χωριού ώστε να συμμετάσχει και αυτή στα κοινά, για να αναδειχτεί η Κοφίνου. Η δύναμη της νεολαίας είναι γνωστή σε όλους, γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ούτως ώστε δραστηριοποιηθεί η Νεολαία σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο. Δεν πρέπει να διώχνουμε τους νέους από την κοινότητά μας αλλά αντιθέτως να τους φέρνουμε ακόμα πιο κοντά.

Τέλος, παρατηρούμε πως το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν πραγματοποιεί όσες συνεδριάσεις απαιτούνται για την ορθή επίλυση των προβλημάτων της Κοινότητας, γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται να ενεργοποιηθούν περαιτέρω μέλη του Συμβουλίου, ώστε να μην χάνεται η δουλειά που πραγματοποιείται λόγω της γραφειοκρατίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) Κοφίνου θα συνεχίσει να βρίσκεται με κάθε τρόπο δίπλα στους κατοίκους του χωριού μας. Η δράση μας δεν είναι προεκλογική, αλλά αντιθέτως εντείνεται καθημερινά και στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινότητα.

Αντρέας Κωνσταντινίδης (Μαυρής)
Κοινοτικός Σύμβουλος Κοφίνου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)