Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης τοποθετήθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του Σίγμα για τις κυρώσεις που θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει στη Τουρκία, αλλά και για θέματα διαφθοράς.

Όπως ανέφερε ο συναγωνιστής, το ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια φωνάζει για ενεργοποίηση του άρθρου 42(7) της συνθήκης της Λισαβόνας, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι πειρατικές ενέργειες της Τουρκίας. Όπως επεσήμανε, η Τουρκία δεν παραβιάζει μόνο τα θαλάσσια σύνορα της Κύπρου και της Ελλάδος, αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ με τις καθημερινές ορδές λαθρομεταναστών που αποστέλλει με οργανωμένο σχέδιο στη Κύπρο και την Ελλάδα, αποτελεί μια συνεχή και υπαρκτή απειλή.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαφθορά, ο κ. Παπαγιάννης υπογράμμισε ότι ο λαός έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προς τις αρχές του κράτους ούτως ώστε να πατάξει τη διαφθορά, καθώς δίχως αμφισβήτηση οι αρμόδιες υπηρεσίες υπολειτουργούν, ενώ ταυτόχρονα ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντα, ο ένας εμποδίζει την λειτουργία του άλλου. Θα πρέπει λοιπόν, όπως τόνισε, αυτοί που αναλαμβάνουν να ερευνήσουν μια υπόθεση διαφθοράς, να έχουν και τις ανάλογες ευθύνες και επιπτώσεις αν δεν διεκπεραιώσουν το έργο τους.