Έξι περίπου μήνες μετά το ξέσπασμα του Covid-19 και αρκετές επιχειρήσεις από το προσωρινό κλείσιμο οδεύουν στο μόνιμο. Τα περιθώρια για τους ανθρώπους που λειτουργούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να στενεύουν, με αποτέλεσμα η Κύπρος να απειλείται με νέες στρατιές ανέργων.

Το ΕΛΑΜ χωρίς ίχνος λαϊκισμού ή κινδυνολογίας καταψήφισε τα πακέτα μέτρων της Κυβέρνησης. Δηλώσαμε από τότε πως δεν είναι αρκετά για τη διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πως όλα αυτά θα φέρουν σε σύντομο χρονικό διάστημα αντίθετα αποτελέσματα.

Το Κίνημά μας καλεί έστω και την υστάτη την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε βαθμό που θα τις καθιστά βιώσιμες (ενοίκια, φορολογίες, ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι με ημίμετρα.

Ως ΕΛΑΜ έχουμε καταθέσει συγκεκριμένο πλάνο προς τον Υπουργό Οικονομικών τόσο για τρόπους στήριξης, όσο και για κονδύλια που θα μπορούσε η Κυπριακή Δημοκρατία να αφαιρέσει ή να μειώσει από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)