Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις τράπεζες, απάντησε στον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Παύλο Μυλωνά, ότι από το 2018 το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) έχει καταθέσει πρόταση για να δώσει κίνητρα στου καλοπληρωτές, με τους Προέδρους των ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ να την απορρίπτουν, λέγοντας ότι θα φέρουν μια πιο ενδελεχή πρόταση, ούτως ώστε να δοθούν κίνητρα στους πολίτες, για να μπορέσουν να μεταφερθούν από τη κατηγορία των κακοπληρωτών, σε αυτή των καλοπληρωτών.

Όπως υπογράμμισε ο συναγωνιστής, έχουν περάσει 18 μήνες από την υποβολή της πρότασης του ΕΛΑΜ, 12 μήνες από την 2η υπενθύμιση, ενώ έχουν περάσει 6 μήνες από την 3η υπενθύμιση, όμως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Ακολούθως, ο κ. Παπαγιάννης αναφέρθηκε στη πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για προπώληση των δανείων στους ίδιους τους δανειολήπτες, την οποία έχει ήδη καταθέσει ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Υπουργείο Οικονομικών,  όπως και στην Βουλή των Αντιπροσώπων, στοιχειοθετώντας την και με παραδείγματα άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Βουλευτής το ΕΛΑΜ δήλωσε ότι η απάντηση στην πρόταση του Κινήματος μας ήταν ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον του δανειολήπτη, αλλά προς το συμφέρον της αγοράς, αν προπωλούσαμε τα πακέτα των δανείων σε τραπεζικούς οργανισμούς άλλων χωρών.

Μια Τρίτη πρόταση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου που κατέθεσε ενώπιον του σώματος αφορούσε τις ηλεκτρονικές εκποιήσεις, μια πρόταση που ήταν υλοποιήσιμη, όμως με τις ψήφους του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, η Βουλή έχει δώσει το όπλο στις τράπεζες να προχωρούν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, χωρίς να μπορεί κανένας να σταθεί απέναντι από την αυθαιρεσία των τραπεζών.

Κλείνοντας, ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με τες υπερχρεώσεις των υπηρεσιών των τραπεζικών οργανισμών, στις οποίες όλα τα κόμματα αντέδρασαν και διαφώνησαν, όμως είδαμε το πρωτοφανές περιστατικό, μια τράπεζα να αναιρεί την απόφασή της για τις χρεώσεις, μετά από τη συνάντηση που είχε με συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι πολύ περίεργο ένας πρόεδρος κόμματος να επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό τη στάση των τραπεζών. Αυτό, όπως είπε, υποδηλώνει κάτι άλλο, διότι αν είχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αυτή τη δυνατότητα, θα επηρεάζαμε και σε άλλες περιπτώσεις τις αποφάσεις των τραπεζών προς το συμφέρον των πολιτών.