Σήμερα στην επιτροπή εργασίας της Βουλής συζητήθηκε η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή του ανεργιακού επιδόματος και άλλων επιδομάτων, από το γραφείο κοινωνικών ασφαλίσεων.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταθέσαμε πριν δυο μήνες ερωτήσεις στο αρμόδιο Υπουργείο για τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, καθώς και για περισσότερες λεπτομέρειες όσο αφορά την διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων, χωρίς να λάβουμε μέχρι σήμερα οποιαδήποτε απάντηση.

Μετά από μια έντονη συζήτηση που είχα με τον διευθυντή του αρμόδιου Υπουργείου, κ. Τρύφωνος, δεσμεύτηκε ενώπιον της επιτροπής, ότι στο άμεσο μέλλον θα εξεταστεί το ζήτημα από το Υπουργείο έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εκ μέρους της Επιτροπής κατατέθηκαν δύο προτάσεις που θα βελτιώσουν το πρόβλημα αυτό άμεσα. Συγκεκριμένα η πρώτη εισήγηση, ήταν να υπογράφει ο αιτητής σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα και η δεύτερη να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων, έτσι ώστε οι αιτήσεις να εξετάζονται ταχύτερα.

Είναι αδιανόητο την στιγμή που οι εισφορές του κόσμου καθυστερούν 3-4 μήνες να επιστραφούν στους αιτητές, οι πολίτες αυτού του κράτος να πληρώνουν πρόστιμο όταν καθυστερούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στο ταμείο των κοινωνικών ασφαλίσεων.

Πριν τελειώσω θέλω να τονίσω ότι ήταν προεκλογική μας δέσμευση το εν λόγω ζήτημα και αποδεικνύουμε με πράξεις ότι είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στο να λυθεί αυτή η ταλαιπωρία που ταλανίζει δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Λίνος Παπαγιάννης

Βουλευτής Αμμοχώστου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)