Με την αποχώρηση του ΕΛΑΜ από το εθνικό Συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο δεχθήκαμε κριτική παρόλο που είναι κατανοητή εμείς θεωρήσαμε ως επιβεβλημένη ενέργεια, αφού για το ΕΛΑΜ είναι ανώφελο να συνομιλούμε για μία μορφή λύσης που εμείς διαφωνούμε ριζικώς με την ουσία της.

Δεν είχε νόημα να μετέχουμε και να συρόμαστε σε ατέρμονες διαδικασίες που μόνο σκοπό έχουν την δικαίωση της ματαιοδοξίας του προέδρου της δημοκρατίας και την αναβάθμιση του κατοχικού ηγέτη ως πολιτικά ίσο με τον πρόεδρο του Κυπριακού κράτους. ‘Έχοντας αυτά κατά νου και το πολιτικό ανάστημα και το θάρρος διαφωνήσαμε αποχωρώντας, παρά να συρθούμε σε μία εξευτελιστική διεργασία που μόνο ζημιά θα προκαλούσε στο εθνικό μας ζήτημα.

Μετά παρέλευση δύο μηνών, με τις εξελίξεις που ακολούθησαν έχω την εντύπωση ότι όχι μόνο δικαιωθήκαμε αλλά με τις ενέργειες μας ΕΚΤΟΣ του Εθνικού Συμβουλίου καταφέραμε να εκθέσουμε την τουρκική παράνοια αλλά και να συντρίψουμε τις όποιες ψευδαισθήσεις είχαν δημιουργηθεί στην ελληνική πλευρά για την δήθεν ‘’επανένωση’’.  Στο περιθώριο πλέον σήμερα οι απολογητές της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που ακόμα επιμένουν σε αυτή την φενάκη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Το ευτύχημα είναι που τώρα πολλοί περισσότεροι συμπατριώτες μας το έχουν αντιληφθεί και αυτή την στιγμή αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Το πέταγμα της πεταλούδας

«Απειροελάχιστη μεταβολή στη ροή των γεγονότων που οδηγεί, σε μια εξέλιξη της ιστορίας δραματικά διαφορετική από εκείνη που θα λάμβανε χώρα, αν δεν είχε συμβεί η μεταβολή».

Η πρόταση μας για το Ενωτικό Δημοψήφισμα και η ψήφιση του από όλα τα κόμματα πλην από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και το ΑΚΕΛ ανέτρεψε τα πάντα, έβγαλε τα προσωπεία από το δήθεν εθνικόφρων ΔΗΣΥ, επιβεβαίωσε την φιλοτουρκική ρητορεία του ΑΚΕΛ και εξέθεσε ανεπανόρθωτα όσους προέτρεξαν να μας καταγγείλουν. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι για ακόμα μία φορά οι τούρκοι έδειξαν αυτό που πραγματικά εκπροσωπούν, το τί επιδιώκουν σε μία λύση που θα τους επιτρέπει να ασκούν άμεση διακυβέρνηση και δικαίωμα αρνησικυρίας. Δικαίωμα στο να διατάσσουν και να επιβάλλουν, επιδρομείς και λεηλάτες, εισβολείς και σφετεριστές χωρίς καμία αιδώ και με πάγια στρατηγική την εκπόρθηση οποιουδήποτε Ελληνικού συμβολισμού στο νησί.

Το κατεστημένο σε αποσύνθεση

Η μελετημένη κίνηση του ΕΛΑΜ με το Ενωτικό Δημοψήφισμα έφερε το κυβερνών κόμμα σε αμηχανία με την βάση του κόμματος αυτού να αποστασιοποιείται από την απόφαση της ηγεσίας του και για πρώτη φορά ίσως, να αρχίζει να αντιλαμβάνεται και να αμφισβητεί το πολιτικό ήθος των βουλευτών του. Είδαμε παραιτήσεις στελεχών από διάφορα πολιτικά κόμματα και προέδρους κομμάτων όπως τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Λιλλήκα να κάνουν δηλώσεις που δεν πείθουν και την άλλοτε λαλίστατη Θεοχάρους να σιωπά.

Από την πρώτη μέρα της ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο υπουργός Παιδείας κι άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι μίλησαν για λάθος το οποίο πλήττει την διαδικασία επίλυσης του κυπριακού ζητήματος και πρότρεξαν να δώσουν εξηγήσεις στον εγκάθετο της κατοχής, για ένα θέμα που απόλυτα αφορά εμάς, απολογούμενοι ωσάν ικέτες στο αφεντικό τους να τους συγχωρήσει. Από την άλλη ο πρόεδρος της δημοκρατίας αντιλαμβανόμενος εδώ και καιρό την αποτελμάτωση της διαδικασίας για το κυπριακό έβγαλε το κοντό χιτώνιο και έβαλε αμέσως την φουστανέλα δίνοντας ενωρίς το έναυσμα για τις επερχόμενες εκλογές του 2018 στην προσπάθεια επανεκλογής του. Με μία νέα εντολή θα έχει πλέον ακόμα 5 χρόνια μπροστά του να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του, που είναι να γίνει ο πρόεδρος που θα κατορθώσει να συμφωνήσει την Ομοσπονδιακή λύση του κυπριακού οδηγώντας φυσικά τον Ελληνισμό της Κύπρου στον όλεθρο και τον εξανδραποδισμό.

Αξιοπρέπεια και αφυπνισμός 

‘Όπως είχε πει κάποτε και ο Ιωάννης Μακρυγιάννης σε κάποιον λόγο του: «Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θερία πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από ᾿μάς και μένει και μαγιά. Και οι ολίγοι αποφασίζουν να πεθάνουν κι᾿ όταν κάνουν αυτείνη την απόφασιν, λίγες φορές χάνουν και πολλές κερδαίνουν».

Αυτή λοιπόν η «μαγιά», είναι που θα σώσει την Κύπρο και πάλι. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτή η «μαγιά», υπάρχει και σήμερα και το απέδειξαν οι βουλευτές του ΕΛΑΜ, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μεγαλώσει η «μαγιά» και να αφυπνίσει τις δεκάδες χιλιάδες εθνικιστές και πατριώτες αυτού του άμοιρου τόπου για να αντισταθούμε σε οποιονδήποτε Μουσταφά, σε οποιονδήποτε Αναστασιάδη και σε κάθε μειοδότη που απεργάζεται την άλωση της Κύπρου.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε, είναι η απαίτηση για εθνικές ηγεσίες σε Αθήνα και Λευκωσία. Αυτό που σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε. Αν το πράξουμε, τότε πλέον δεν θα υφίσταται ο κίνδυνος της λύσης Ομοσπονδίας, δεν θα υφίσταται και ο άμεσος κίνδυνος της εξαφάνισης του ελληνικού στοιχείου από την Κύπρο και την τελική προσάρτηση ολοκλήρου του νησιού στην Τουρκία.

 

Μάριος Βασιλείου