Άκρως σημαντική για το λαό, καθώς και για την κυπριακή οικονομία, η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές μισθών και τις μειώσεις των συντάξεων του δημοσίου τομέα.

Επιπλέον, ως Κίνημα, ζητούμε να εξετασθούν και οι αποκοπές που έγιναν κατά την ίδια χρονική περίοδο και στον ιδιωτικό τομέα, αφού ως γνωστό, τεράστιες μειώσεις μισθών έγιναν σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) προτείνει όπως οι αναδρομικές αποκοπές καλυφθούν από τα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη τους, οι οποίοι συμμετείχαν στα οικονομικά σκάνδαλα όλων αυτών των χρόνων, στις φοροαπαλλαγές, στις μίζες, στην διαφθορά, στην ασυδοσία, στις διαγραφές δανείων των «δικών» τους ατόμων και γενικότερα στο πάρτι εκατομμυρίων που στήθηκε στις πλάτες του κυπριακού Ελληνισμού, δηλαδή από αυτούς που όλως παραδόξως είναι οι ίδιοι που ενέκριναν και τις συγκεκριμένες αποκοπές.

Απαιτούμε να μετουσιωθεί σε πράξη το πάγιο αίτημά μας, να υπάρξει, επιτέλους, κοινωνική δικαιοσύνη, να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα κόμματα πίσω στο λαό.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)