Το πως αντιλαμβάνονται τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποδεικνύουν καθημερινά οι Τούρκοι. Τη σκυτάλη πλέον πήρε ο, πλέον προκλητικός, Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Ο ΥΠΑΜ της Τουρκίας σε ομιλία του ανέφερε κατά λέξη: “Ένα έπος έχει γραφτεί και το 1974 στην Κύπρο. Απο τους ήρωες μας τους νεκρούς μας και από εσάς. Εμείς ήρθαμε πιο αργά στην Κύπρο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 1974 στην Κύπρο. Είχαμε έρθει στην Κύπρο για να σας βοηθήσουμε όμως εσείς είχατε τελειώσει την δουλειά”.

Αυτό ακριβώς είναι και το πραγματικό τους πρόσωπο. Η εισβολή, οι νεκροί, οι αγνοούμενοι, οι βιασμοί και η λεηλασία των ιερών και των οσίων της Πατρίδας μας αποτελεί για αυτούς “έπος”. Βεβαίως, μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία επίσημη απάντηση από την ελλαδική ή κυπριακή κυβέρνηση ενώ ούτε αναμένουμε πως θα υπάρξει κάτι τέτοιο.

Θυμίζουμε πως οι Τούρκοι απλά και μόνο στη ψήφιση της δεκάλεπτης αναφοράς του Ενωτικού Δημοψηφίσματος έσκιζαν τα ιμάτιά τους, με αποτέλεσμα η Βουλή να εγκρίνει τον Νόμο Ακκιντζί. Σήμερα, που από τα πιο επίσημα χείλη η τουρκική κυβέρνηση αποκαλεί τα εγκλήματα του 1974 ως έπος, η πολιτική μας ηγεσία παραμένει σιωπηλή.