Οι δηλώσεις στήριξης δημιουργίας αγωγού Φυσικού Αερίου μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, εκ μέρους του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, στο CNN Turk, δεν μας εκπλήσσουν, αλλά μας ανησυχούν, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται τέτοιες απόψεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις ακούστηκαν κατά το παρελθόν τόσο από διάφορα Κυβερνητικά στελέχη, όσο και πιο πρόσφατα, από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στο London School of Economics.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο έντονο και ξεκάθαρο τρόπο τις προαναφερόμενες δηλώσεις, αφού τέτοιες προσεγγίσεις, τον μόνο που εξυπηρετούν είναι την ΤΟΥΡΚΙΑ! Πόσο μάλλον σε μια περίοδο όπου η Άγκυρα προχώρησε σε προσύμφωνο οριοθέτησης ανύπαρκτης ΑΟΖ με την Λιβύη, ενώ έστειλε το Γιαβούζ για γεωτρήσεις στο αδειοδοτημένο υδροτεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Να υπενθυμίσουμε ότι, όλως τυχαίως, είναι οι ίδιοι πολιτικοί χώροι που αντέδρασαν έντονα από την πρώτη στιγμή της υπογραφής συμφωνίας για δημιουργία του αγωγού East Med, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν ένα έργο τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας, προβάλλοντας τον δήθεν ως οικονομικά μη βιώσιμο και μη λειτουργικό!

Επειδή είδαμε αντιδράσεις και εκ μέρους και του ΔΗΚΟ για το εν λόγω θέμα, διερωτόμαστε γιατί στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε “πολιτικές δυνάμεις” και όχι ξεκάθαρα στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ; Μήπως προσβλέπει σε μελλοντική εκλογική συνεργασία και σε νέα καταστροφική πενταετία;

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Παρακολουθείστε το βίντεο ΕΔΩ