Κραυγή αγωνίας από παραγωγούς γεωργικών προϊόντων, οι οποίοι δηλώνουν ότι καταστρέφονται επειδή δεν μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που τους οφείλουν οι εταιρείες εμπορίας αγροτικών προϊόντων εδώ και δύο χρόνια.

Η αδιαφορία του πολιτικού κατεστημένου να εγκύψει άμεσα και να συμβάλει στην εξεύρεση λύσεων αναφορικά με τα χρέη από τις εταιρείες εμπορίας αγροτικών προϊόντων προς τους παραγωγούς και να τερματίσει την εκμετάλλευση της οποίας τυγχάνουν από τις κλίκες εμπορίας γεωργικών προϊόντων έχει φέρει τους παραγωγούς μας στα χείλη του γκρεμού.

Οι οφειλές εκατομμυρίων ευρώ προς τους παραγωγούς από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία γεωργικών προϊόντων επιβεβαιώνει τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες.

Οι διάφοροι επιτήδειοι μεσίτες εκμεταλλεύονται τον μόχθο του Κύπριου γεωργού και τους αφήνουν απλήρωτους. Την ίδια στιγμή, η κυβερνώσα πλουτοκρατία προστατεύει τους κατεργάρηδες και «φοροπυροβολεί» τους αγρότες στέλνοντας τους στην χρεοκοπία.

Στην άλλη όχθη, κυβέρνηση και δημοκρατικός συναγερμός, βλέπουν με καλό μάτι την έλευση φθηνών Τουρκικών προϊόντων μετά από μία λύση τύπου ομοσπονδίας που διακαώς επιθυμούν, που θα κατακλύσουν την Κυπριακή αγορά. Αυτό θα αποβεί μοιραίο για τους γεωργούς μας αλλά θα είναι σωσίβιο σωτηρίας για τους μεσάζοντες που προστατεύουν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), στέκεται αλληλέγγυο στην γεωργική κοινότητα της πατρίδας μας και δηλώνει παρών στην πρώτη γραμμή του αγώνα τους. Άλλωστε πάγια θέση του κινήματος μας είναι ότι πρέπει να στηριχθεί με κάθε τρόπο η πρωτογενής παραγωγή η οποία αποτελεί και την ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)