Αναφορικά με την συζήτηση που γίνεται για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούν διαγεγραμμένα δάνεια σε Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα από τον Συνεργατισμό, το ΕΛΑΜ τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της δημοσιοποίησης.

Η μετάθεση της συζήτησης για μετά τις Βουλευτικές Εκλογές το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι η έκθεση περιέχει στοιχεία τα οποία “καίνε” αρκετούς πολιτικούς χώρους και η δημοσιοποίηση τους θα ήταν καταστροφική για αυτούς την συγκεκριμένη περίοδο. Είναι γνωστή η δήλωση ότι “η κομματοκρατία κατέστρεψε το Συνεργατισμό”.

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί η στάση του ΔΗΚΟ, που ενώ όλη αυτή την περίοδο θα πάτασσε την διαφθορά και θα έφερνε την κάθαρση, τώρα θεωρεί πως η δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή πρέπει να μετατεθεί μετά τις εκλογές. Αυτή η στάση κατατάσσει το ΔΗΚΟ σε δεκανίκι του συστήματος που προσπαθεί να συγκαλύψει ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της πολιτικής σκηνής της Κύπρου. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Πρόεδρός του Νικόλας Παπαδόπουλος είχε ενεργή εμπλοκή στην κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Πάγια θέση της Παράταξής μας είναι η άμεση δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων για διαγραφές δανείων και ευνοϊκές μεταχειρίσεις Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. Άποψή μας είναι ότι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν προεκλογικά ποια άτομα ζητούν την ψήφο του αλλά παράλληλα εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)