Η έκθεση των ανακριτών για την υπόθεση χρηματοδότησης του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ από την εταιρεία FOCUS, καλύπτει τις διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ προς τα δύο κόμματα του πολιτικού κατεστημένου. Στην έκθεση αναφέρονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δόθηκαν σε λογαριασμούς, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για την χρηματοδότηση των προεκλογικών τους εκστρατειών στις Προεδρικές του 2008.

Ακόμα και αν δεν έχουν βρεθεί ποινικές ευθύνες, ηθικά τα δύο κόμματα είναι εκτεθειμένα καθώς η χρηματοδότηση με τέτοια ιλιγγιώδη ποσά για την μεταφορά φοιτητών από το εξωτερικό, προφανώς και αφήνουν ερωτηματικά στην κοινωνία των πολιτών. Να αναφερθεί επίσης πως με τη νέα νομοθεσία περί χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, που έχει ψηφισθεί, πιθανόν οι “δωρεές” της FOCUS να είναι ποινικά κολάσιμες…

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) δηλώνουμε κατηγορηματικά πως για εμάς, η υπόθεση χρηματοδότησης των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δεν έχει κλείσει και δεσμευόμαστε ότι κύριο μέλημά μας, με την ένταξή μας στην Βουλή, είναι να ρίξουμε άπλετο φως στα σκάνδαλα των κομμάτων. Ταυτόχρονα καλούμε τον κυπριακό λαό, αφού οι θεσμοί δηλώνουν αδυναμία, να τους τιμωρήσουν αυτοί με την ψήφο τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ας γίνει η ψήφος του λαού, ψήφος κάθαρσης και τιμωρίας.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)