Δυναμική ήταν και φέτος η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο μνημόσυνο των εθνομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στο Παραλίμνι.

Οι ΕΛΑΜίτες έστειλαν και φέτος το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεχαστεί η θυσία του Τάσου και του Σολωμού, που τον Αύγουστο του 1996 δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους Τούρκους κατακτητές στο οδόφραγμα της Δερύνειας. 

Το ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Παράταξης μας και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, ήταν ο μοναδικός αρχηγός κόμματος και Υποψήφιος που παρευρέθηκε στο μνημόσυνο των σύγχρονων ηρωομαρτύρων του Ελληνισμού. 


Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος, οι βουλευτές, μέλη και υποστηρικτές  μας κατευθύνθηκαν στο κοιμητήριο όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.Ακολούθησε πορεία μέχρι το οδόφραγμα της Δερύνειας. Ο συναγωνιστής και βουλευτής του ΕΛΑΜ Σωτήρης Ιωάννου έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της δολοφονίας των εθνομαρτύρων.

Ο Πρόεδρος μας Χρίστος Χρίστου και άλλα στελέχη του Κινήματος, κατέθεσαν στεφάνι στο χώρο πλησίον της θυσίας τους υπό το βλέμμα του βάρβαρου τούρκου κατακτητή.
Στη πορεία ήταν παρούσα η αδελφή του εθνομάρτυρα Σολωμού, Σκεύη Σολωμού.


Η παρουσία του Κινήματός μας έληξε με τον Εθνικό Ύμνο.

ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ!