Τα οργανωμένα σύνολα, στα πλαίσια της κοινωνικής τους προσφοράς συνηθίζουν να διοργανώνουν φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Οποιαδήποτε φιλανθρωπική ή εθελοντική πράξη όμως εξυπακούει πως αναλαμβάνεις ένα έργο με δικά σου έξοδα, εξυπηρετώντας το κοινό καλό. Όλα αυτά όμως είναι θεωρία, γιατί στην πράξη και ειδικότερα στην περίπτωση της ΕΔΟΝ συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.

Στα μέσα Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας έλαβε μία επιστολή από την ΕΔΟΝ Αμμοχώστου, η οποία ζητούσε να της καλύψει ο Δήμος τα έξοδα που επωμίστηκε για την αγορά υλικών (μπογιές) για τη συντήρηση παιχνιδιών στην παραλία Μακένζι στη Λάρνακα.

Δηλαδή, με λόγια απλά το τι έπραξε η νεολαία του ΑΚΕΛ: προχώρησε σε μία εθελοντική πράξη, διαφήμισε παντού τη τόσο….θεάρεστη τους πράξη και τώρα έρχονται να ζητήσουν το…αστρονομικό ποσό των €111,82 για να καλυφθούν τα έξοδά τους, από μία ενέργεια την οποία κανένας δεν τους τη ζήτησε και ήταν αποκλειστικά για την προβολή του κόμματός τους. Και εννοείται πως δεν αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, αλλά στη νεολαία ενός κόμματος που λαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο ως κρατική επιχορήγηση και από τις διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την παραχώρηση του συγκεκριμένου ποσού – με μοναδική διαφωνία τη δική μου. Φαίνεται πως κανένας άλλος δεν έχει πρόβλημα να χρηματοδοτεί ένας ολόκληρος Δήμος, τις προπαγανδιστικές δράσεις της νεολαίας ενός κόμματος.

Η νεολαία του ΑΚΕΛ, λοιπόν να κοιτάξει πρώτα τα του οίκου της και μετά να ασχολείται με το ΕΛΑΜ και την πραγματική φιλανθρωπική του δράση – την οποία και πολεμάει. H φιλανθρωπική σας δράση είναι κάλπικη και περιορίζεται στα φώτα της δημοσιότητας. Στην πραγματικότητα όμως είστε παιδιά του συστήματος που δήθεν πολεμάτε.

Σωτήρης Ιωάννου
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)