Με έκπληξη παρακολουθούμε κάποιους σήμερα να παρουσιάζουν ετεροχρονισμένα ως δική τους επιτυχία την καθιέρωση κατώτατης σύνταξης.

Να θυμίσουμε μόνο ότι η θεσμοθέτηση κατώτατης σύνταξης ήταν ανάμεσα στις κυριότερες προϋποθέσεις που έθεσε η Παράταξή μας για να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό και είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από την Υπουργό Εργασίας, μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και με τον Βουλευτή Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ.

Ειδική αναφορά έγινε και κατά την ομιλία του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, την Τρίτη 15/12/20, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό, όπου είχε αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «βλέπουμε με ικανοποίηση μετά από διαβουλεύσεις μας με την Υπουργό Εργασίας να θεσμοθετείται (η κατώτατη σύνταξη) στα 710 ευρώ και εφαρμόζεται από το 2021».

Επιπλέον, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει καταθέσει από το 2017(!) και σχετική πρόταση νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Χαιρόμαστε που οι προτάσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ΕΔΕΚ. Για να καλύψουν την αλλαγή της στάσης τους έναντι του προϋπολογισμού, έφτασαν στο σημείο να υιοθετούν τις ήδη συμφωνημένες εισηγήσεις μας, παρουσιάζοντας τις ετεροχρονισμένα ως δικές τους. Καλή η αντιγραφή, αλλά ευελπιστούμε την επόμενη φορά να αναφέρουν και την πηγή.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)