Δεν τασσόμαστε εναντίον αυτών των ανθρώπων. Τασσόμαστε όμως ενάντια σε τακτικές, συμπεριφορές και δηλώσεις που «προσπαθούν να παρασύρουν» την κοινωνία και ειδικότερα τα παιδιά μας σε νοοτροπίες: «το αφύσικο να προβάλλεται ως φυσικό, ως φυσιολογικό» και μάλιστα άτομα που γνωρίζουν την διαφορετικότητα τους, να καλούν και τους υπόλοιπους να τους ακολουθήσουν. Στο σπίτι τους και στην ιδιωτική τους ζωή ό,τι θέλουν ας κάνουν. Ας μην «καλούν» όμως και τους άλλους να τους ακολουθήσουν λες και δεν συμβαίνει τίποτα, γιατί ναι, συμβαίνει.

Η νέα Σουηδή υπουργός αρμόδια για τα σχολεία, η Λίνα Άξελσον Κίλμπλομ, έγινε πρόσφατα το πρώτο διεμφυλικό άτομο που έγινε υπουργός στη σκανδιναβική αυτή χώρα. Η ηλικίας 51 ετών πρώην διευθύντρια σχολείου και νομικός, διορίστηκε στη νέα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, η οποία έγινε από την πλευρά της η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Σε ένα βιβλίο που εξέδωσε το 2015 («Θα μ’ αγαπάς τώρα;»), η Άξελσον Κίλμπλομ αφηγείται ότι μεγάλωσε σαν κορίτσι μέσα στο σώμα αγοριού και πως έκανε επέμβαση αλλαγής φύλου όταν ήταν 25 ετών. «Οι τρανσέξουαλ υπήρχαν πάντα, θα υπάρχουν πάντα και δεν ντρεπόμαστε πια. Είμαστε η νέα κανονικότητα», είχε γράψει το 2018 σε άρθρο της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη δημόσια τηλεόραση SVT.

«Η νέα κανονικότητα»; Ας μην τρελαθούμε. Κανονικότητα; Όσοι δεν είναι τρανσέξουαλ δηλαδή δεν είναι κανονικοί; Κανονικότητα είναι να είσαι αυτό που είσαι και να το κρατάς για τον εαυτό σου. Όχι να προσπαθείς να προσηλυτίσεις κι άλλους στην «ανωμαλία» σου. Κράτα την για τον εαυτό σου και μην δηλητηριάζεις, μην προκαλείς την κοινωνία και τους γύρω σου.

Ως Ε.ΛΑ.Μ σεβόμαστε τον ΑΝΘΡΩΠΟ αλλά παραμένουμε πιστοί σε βασικές αρχές και αξίες. Είχαμε ταχθεί εναντίον των γάμων μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών, όπως τασσόμαστε εναντίον στο να υιοθετούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια, παιδιά. Δεν θα τα διαλύσουμε όλα ούτε είναι «μοντέρνο και ανοικτόμυαλο» να τα αποδεχτούμε. Φτάνει πια.

Έλλην Κύπριος