Στην σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών παρευρέθηκε για ενημέρωση των μελών της Επιτροπής για τις προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιανουάριος – Ιούνιος 2022) η Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, κα Salina GrenetCatalano.

Στην επιτροπή παρευρέθηκε ο Βουλευτής Αμμοχώστου της Παράταξής μας, Λίνος Παπαγιάννης, όπου καλωσόρισε την γαλλική αντιπροσωπεία, καθώς αποτελεί μια πραγματικά σύμμαχο χώρα, της οποίας εκτιμούμε την δράση. Την ίδια στιγμή ζήτησε την στήριξη της Γαλλίας, απέναντι στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες, που στόχο έχουν την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας της επιτροπής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη δήλωσε:

Χαιρετίζουμε την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Γαλλία, καθώς αποτελεί ευκαιρία να αναδείξουμε το Κυπριακό, όπως και το τεράστιο μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Επιπλέον εκφράσαμε την στήριξη μας αναφορικά με την δημιουργία κοινής αμυντικής πολιτικής μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κρατών.

Επί τη ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης στην Βουλή των Αντιπροσώπων από την Πρέσβειρα της Γαλλίας, χαιρετίσαμε την άφιξη των Rafale και την στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Γαλλίας – Ελλάδας, ενώ τονίσαμε ότι πρέπει να συμπεριλάβει η συγκεκριμένη συμφωνία την Κυπριακή Δημοκρατία και ταυτόχρονα να εξεταστεί η μόνιμη παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κύπρο.