Συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση για το Μεταναστευτικό, στην Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής, της οποίας προεδρεύει ο βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης. Τα στοιχεία και οι αριθμοί μιλούν από μόνα τους. Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία ο Λίνος Παπαγιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και πλέον κανένας δεν πρέπει να αμφισβητεί ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή έχει να παρουσιάσει μια σειρά από επιτεύγματα».

Σε προηγούμενη συνεδρία ο Πρόεδρος της Επιτροπής είχε καταγγείλει ότι σε δεκάδες περιοχές υπάρχουν παράνομοι μετανάστες των οποίων η παρουσία συνδέεται τις περισσότερες φορές με εγκληματικές ενέργειες. Οι καταγγελίες ήταν συγκεκριμένες και αφορούσαν και τις 5 ελεύθερες επαρχίες της Κύπρου. Μετά από ελέγχους της αστυνομίας, δεκάδες παράνομοι μετανάστες έχουν συλληφθεί.  Μέσα σε διάστημα λιγότερο από δυο μήνες, έχουν απελαθεί εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες.

Στην συνεδρία υπήρξε παραδοχή των αρμοδίων υπηρεσιών, πως μετά την πίεση του Προέδρου της Επιτροπής και τα όσα κατατίθενται, έχουν εντείνει τις προσπάθειες των υπηρεσιών και πως για πρώτη φορά υπάρχει συνεννόηση, που αποφέρει αποτελέσματα μεταξύ υπηρεσιών διαφορετικών υπουργείων!…

Μέσα σε ένα χρόνο έχουν απορριφθεί 10.000 αιτήσεις ασύλου!

«Το 2021 από τις 13.235 μετανάστες» συμπλήρωσε ο Λίνος Παπαγιάννης, «οι 12.285 έχουν φτάσει παράνομα στην Κύπρο και η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι πολίτες Αφρικανικής καταγωγής! Ενώ στον συνολικό αριθμό των αιτητών ασύλου, το 1/5 είναι Σύροι. Όλοι έχουν φτάσει στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων!»…

«Το γεγονός ότι οι περισσότερες χιλιάδες έρχονται από τα κατεχόμενα, επιβεβαιώνει αυτό που φωνάζουμε εδώ και χρόνια ως ΕΛΑΜ. Ότι δηλαδή η Τουρκία υλοποιεί συγκεκριμένο σχέδιο αλλοίωσης του Ελληνικού πληθυσμού της Κύπρου!».

Για το 2021, υπήρξαν 16.249 αιτήσεις, από τις οποίες οι 9.962 έχουν απορριφθεί. Τον τελευταίο ένα μήνα έχουν απελαθεί 2.274 μετανάστες ενώ τους προηγούμενες μήνες οι απελάσεις έχουν ξεπεράσει τις 2.300.

«Κατά την δική μας άποψη η Κύπρος δεν έχει πράξει τα δέοντα όσον αφορά την διαχείριση των Σύρων που πλέον είναι χιλιάδες στην πατρίδα μας» τόνισε με νόημα ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης.

«Θεωρούμε ότι οι συνολικές απελάσεις, αν και αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο. Θα πρέπει ταυτόχρονα να μπει φραγμός στις νέες αιτήσεις, και το κράτος θα πρέπει επιτέλους να αποκόψει τα εκατομμύρια που παρέχει στους αιτητές ασύλου. Όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν επιτέλους στις νομοθετικές αλλαγές που χρειάζονται για να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος», κατέληξε ο Πρόεδρος της Επιτροπής.