Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του Σίγμα “Πρωτοσέλιδο” ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη,  κληθείς να σχολιάσει για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας-Απλικίου ανέφερε ότι “Δυστυχώς η σημερινή μέρα θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του τόπου”.

Έκανε λόγο για μια ντροπιαστική μέρα για τον Ελληνισμό της Κύπρου, αφού όπως τόνισε στο συγκεκριμένο σημείο άφησαν το 1996 τη τελευταία του πνοή οι «ηρωομάρτυρες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού».

«Ερχόμαστε και ανοίγουμε το οδόφραγμα για να επιτρέψουμε τον τουρισμό, να μετατρέψουμε τους πολίτες της Κύπρου σε τουρίστες. Να συντηρούμε την κατοχή και να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της Τουρκίας», ανέφερε.

Η διάνοιξη των οδοφραγμάτων δεν εξυπηρετεί κανένα, τόνισε, παρά μόνο το ίδιο το ψευδοκράτος και τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας.

Δυστυχώς, οι πολιτικές που ακολουθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αναγνωρίζουν ένα έγκλημα πολέμου, είπε, όπως είναι η βίαιη απόσχιση πληθυσμού.

Κλείνοντας εξέφρασε την πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που κανείς άλλος δεν τολμά να εκφράσει. Όπως ανέφερε καταληκτικά “Θέλουμε απελευθέρωση της Κύπρου, στόχος μας είναι να επιστρέψουν οι προσφυγές, το μόνο που πετυχαίνουμε με τέτοιες πολιτικές είναι να εδραιώνουμε την κατοχή στο βόρειο κομμάτι του νησιού”.