Οκτώ και πλέον χρόνια πέρασαν από την ημέρα που στην οδό Ανδρέα Αραούζου στην Λευκωσία στήθηκε το πρώτο Εθνικιστικό κάστρο. Εκεί που κάθε βδομάδα συναγωνιστές από ολόκληρη την Κύπρο έδιναν το παρών τους στην καθιερωμένη συνάντηση στα Πολιτικά Γραφεία του ΕΛΑΜ, αναλύοντας Ιστορικά και Ιδεολογικά θέματα, συζητώντας παράλληλα τις εξελίξεις στην επικαιρότητα.

Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών με την πάροδο του χρόνου γιγαντώθηκε, έχοντας δυναμική παρουσία σε δρόμους και πλατείες. Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) άνοιξαν πρώτα στην Λεμεσό και ακολούθως στην Πάφο, στην Λάρνακα και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο. Εθνικιστικά Κάστρα στήθηκαν απόρθητα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Πλέον, κάθε βδομάδα δεκάδες Έλληνες Πατριώτες από ολόκληρο το νησί προσέρχονται στα Πολιτικά Γραφεία του Κινήματος, τα οποία λειτουργούν σε εβδομαδιαία βάση. Οι Επαρχιακές Oργανώσεις της Λευκωσίας, της Λάρνακας και της Πάφου λειτουργούν σε εβδομαδιαία, κάθε Τετάρτη στις 20:00, η Ε.Ο. Λεμεσού κάθε Πέμπτη στις 19:30, ενώ η Ε.Ο. Αμμοχώστου κάθε Τετάρτη στις 19:00 στα Πολιτικά Γραφεία στο Παραλίμνι.

Στα Πολιτικά Γραφεία του ΕΛΑΜ υπάρχει σε εβδομαδιαία βάση πλούσια θεματολογία, αναλύοντας ποικίλα Ιστορικά ζητήματα, καθώς η Ιστορία αποτελεί την βάση στην οποία στηρίζεται ολόκληρη η κοσμοθεωρία του Εθνικισμού. Ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την Ιστορία του, είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Δεν είναι δυνατό ένα Έθνος να ορθοποδήσει, όταν δεν αναγνωρίζει τα λάθη της Ιστορίας και να βελτιώνεται πάνω σε αυτά. Παράλληλα, η Νεολαία για να ανθίσει και πάλι, θυμίζοντας κάτι απ’ την τιμημένη ΕΟΝ του Μεταξά και τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ, επιβάλλεται μέσα από την Ιστορία να έχει πρότυπα σαν τον Ευαγόρα, τον Γρηγόρη, τον Πετράκη και πολλούς άλλους.

Πέραν όμως της βαρυσήμαντης Ιστορικής αναδρομής, πραγματοποιείται ενημέρωση για την κοινοβουλευτική Δράση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), καθώς σε μόλις ένα χρόνο παρουσίας στο κοινοβούλιο, οι δύο Εθνικιστές βουλευτές έχουν να επιδείξουν σπουδαίο έργο. Το ΕΛΑΜ, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό κάθε συμπατριώτη μας, καταθέτοντας προτάσεις νόμου και τροποποιήσεις οι οποίες σκοπό έχουν να ωφελήσουν την κοινωνία στο σύνολό της. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι βουλευτές του κινήματος, είτε οι κοινοβουλευτικοί συνεργάτες, παρευρίσκονται ανά το Παγκύπριο στα Πολιτικά Γραφεία του ΕΛΑΜ, ενημερώνοντας μέλη, φίλους και απλούς υποστηρικτές για τον σκληρό αγώνα που δίνουν καθημερινά στην Βουλή Εναντίον Όλων.

Κόντρα στην «συνομωσία της σιωπής» των ΜΜΕ, στα Πολιτικά Γραφεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κάθε βδομάδα όλοι οι συμπατριώτες μας έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την πραγματική φωνή της Εθνικής Αντίστασης. Την μοναδική φωνή που αντιστέκεται στην λύση του Κυπριακού στην βάση της Ομοσπονδίας. Απορρίπτοντας την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, είτε με «ορθό» είτε με «λανθασμένο» περιεχόμενο, λέμε ΟΧΙ στην πολυπεριφερειακή Ομοσπονδία και ΟΧΙ σε οποιαδήποτε άλλη μορφή της. Ορθώνουμε τα αιώνια Λάβαρα του Ελληνισμού απέναντι σε ολόκληρο το κομματικό κατεστημένο και με συγκεκριμένη στρατηγική απαιτούμε την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της κατεχόμενης Πατρίδας μας.