Πλήρης επιβεβαίωση από τα κατεχόμενα, ότι αν δεν παίξουμε το παιχνίδι τους με το φυσικό αέριο, να καρπωθεί οφέλη η Τουρκία, τότε αυτό θα σημαίνει “Casus belli”, δηλαδή για τους αδαείς πολιτικάντηδές μας, ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Τι και αν έτρεχαν οι διάφοροι σφουγγοκωλάριοι των Τούρκων, να διορθώσουν τις δηλώσεις και πολλές φορές να πιάσουν ακόμα και το ρόλο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου του Ακιντζί, ήρθαν για πολλοστή φορά να τους διαψεύσουν.

Παρουσιάζουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Σε νέα γραπτή ανακοίνωσή του, το «Προεδρικό» τονίζει ότι ουδέποτε έχει προχωρήσει σε δηλώσεις, οι οποίες ενδέχεται να επισκιάσουν το καλό κλίμα στις συνομιλίες.

Σύμφωνα με την τ/κ ηγεσία, κάποιοι κύκλοι της ε/κ πλευράς, οι οποίοι δεν επιθυμούν τη λύση επιχείρησαν να δώσουν διαφορετικές ερμηνείες στα λόγια του κ. Ακιντζί. Με αυτό τον τρόπο επιχείρησαν να δηλητηριάσουν το κλίμα στις συνομιλίες. «Η γλώσσα της ειρήνης, την οποία χρησιμοποιεί ο Πρόεδρός μας, είναι γνωστή σε όλους», υπογραμμίζει το σχετικό ανακοινωθέν, το οποίο προσθέτει: «Ο Πρόεδρός μας δήλωσε ότι τα φυσικά αποθέματα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν θετικά στην ειρήνη και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις χώρες της περιοχής».

Σε περίπτωση λύσης του Κυπριακού, το φυσικό αέριο της Κύπρου και του Ισραήλ θα μπορούσε να μεταφερθεί στις ξένες αγορές δια μέσου της Τουρκίας. Αυτό επισημάνει το «Προεδρικό» και τονίζει ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, σε περίπτωση, δηλαδή, που δεν βρεθεί λύση στο Κυπριακό και οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν καταφέρουν να έρθουν σε συνεννόηση για τη διοχέτευση του φυσικού αερίου στις ξένες αγορές, η περιοχή ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο του πολέμου. Άλλωστε, προστίθεται, ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε το γεγονός ότι η περιοχή μας εδώ και δεκαετίες βιώνει πολέμους γύρω από τις πηγές πετρελαίου.

Και κάπου εδώ θέλουμε να μας απαντήσουν οι διάφοροι παρατρεχάμενοι ριψάσπιδες, φανατικοί Μουσταφολάγνοι, σε περίπτωση που ΔΕΝ βρεθεί λύση του Κυπριακού και δεν συνεννοηθούμε για το Φυσικό μας Αέριο, να περνά από την Τουρκία, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε κίνδυνο πολέμου; Όταν η μια χώρα είναι η Κύπρος, αφού σε αυτήν βρίσκονται τα κοιτάσματα, η άλλη ποια θα είναι, για την οποία μας προειδοποιούν μάλιστα οι Τούρκοι; Δεν νομίζουμε να είναι με την Κούβα, ούτε με την Ιρλανδία, ούτε με την Αυστραλία ή την Ιαπωνία, ταπεινή μας άποψη …

Για πολλοστή φορά οι Τούρκοι ξεκάθαρα απειλούν ανοικτά με πόλεμο και οι δικοί μας μειοδότες σφυρίζουν αδιάφορα, μη αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο …