Ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Λίνος Παπαγιάννης απέστειλε σήμερα (11/3/2020) επιστολή στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, με την οποία εγείρει το θέμα της επιλογής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείο αναφοράς σε περίπτωση επιδημίας ή πανδημίας του Κορωνοϊού.

Το νοσοκομείο, όπως αναφέρει ο κ. Παπαγιάννης, βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια ανησυχία τόσο στον τοπικό πληθυσμό αλλά και όσων απασχολούνται στον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία θα δεχθεί ακόμα ένα πλήγμα λόγω εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ αναφέρει ότι έχει δεχθεί μια σειρά από καταγγελίες και παράπονα από γυναίκες και μητέρες της επαρχίας Αμμοχώστου, ότι η γυναικολογική και η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου έχουν κλείσει, ενώ επίσης ότι όλες οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου θα ανασταλούν ακόμα και οι Πρώτες Βοήθειες. Όπως τονίζει ο κ. Παπαγιάννης στην επιστολή του, η απόφαση αυτή είναι εγκληματική εις βάρος των κατοίκων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Καταλήγοντας, τόνισε πως για το καλό όλων των κατοίκων της Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ανησυχίες του ΕΛΑΜ θα εξεταστούν άμεσα και ότι θα υπάρξει ακύρωση της απόφασης αυτής.