Ο Θυμόσοφος λαός έχει πει ότι το δις εξ αμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Άρα, για να μην το πολύ ψάχνουμε ουδείς πολιτικός είναι σοφός σε αυτό τον τόπο και ας μην ενοχλούνται κάποιοι. Εδώ και 42 χρόνια προσπαθούν να βρουν λύση μέσω της ιδέας που λέγεται Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Κατόρθωσαν, δηλαδή, το ακατόρθωτο. Άνοιξαν μια τρύπα στο νερό. Και τι τρύπα… μας χωράει όλους μέσα.

Μπήκε και το 2017 και εμείς παραμένουμε στα ίδια. Περιμένουμε τους ατσίδες που μας κυβερνούν να τα βρουν πρώτα με τους εαυτούς τους, στη συνέχεια με τους Τουρκοκύπριους και αφού τα βρουν μαζί τους θα αναμένουμε να τα βρουν οι Τουρκοκύπριοι με τους Τούρκους, οι Τούρκοι με τον Ερντογάν και στη συνέχεια θα αναμένουμε από τον Ερντογάν να τα βρει με τον εαυτό του. Κάπως έτσι (χαριτολογώντας) μοιάζει η στρατηγική των οπαδών της Δ.Δ.Ο. Ασφαλώς, μέσα σε όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία καταδίκη της Τουρκίας για τα όσα έπραξε το 1974 και ουδεμία αναφορά στην Τουρκική Εισβολή και Κατοχή στο νησί μας.

Η λέξη απελευθέρωση έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο όσων μας Κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Το «Δεν Ξεχνώ», έγινε γαργάρα και εάν κάποιος τολμήσει και υψώσει ελληνική σημαία χαρακτηρίζεται αυτομάτως φασίστας και εχθρός της λύσης. Έτσι, ακριβώς θα οδηγηθούμε και μέσα στο 2017. Θα ταξιδέψουμε εκ νέου στα ελβετικά σαλέ και θα γράψουμε και άλλες χρυσές σελίδες στην ιστορία των ταξιδιών μας με πρόσχημα την λύση.

Τώρα, θα μου πείτε οι άνθρωποι προσπαθούν να μας φέρουν την πολυπόθητη λύση. Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ούτε πολυπόθητη είναι ούτε λύση αυτή της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Εμείς ποθούμε την απελευθέρωση. Ποθούμε να μπορούμε να περπατάμε ελεύθεροι από το ένα άκρο της Κύπρου στο άλλο χωρίς συρματοπλέγματα, χωρίς τουρκικές σημαίες, χωρίς σημαίες του ψευδοκράτους, χωρίς τουρκικά στρατεύματα. Συζητήστε κύριοι τέτοιες λύσεις και εάν θέλετε ταξιδέψτε και στο Λας Βέγκας εάν σας κάνει κέφι. Όμως, σε κάποια φάση, εάν θέλετε να συνεχίσετε το βιολί σας θα πρέπει να είστε έτοιμοι να πληρώσετε όλα αυτά που μας χρεώνετε διότι εμάς δεν μας ρωτήσατε εάν θέλουμε να συνομιλείτε για λύσεις Τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ρωτήστε μας και θα πάρετε την απάντησή σας!!!

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι όντως ο Νίκος Αναστασιάδης συμπεριφέρεται ως κοινοτάρχης και όχι ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη ο Μουσταφά φαίνεται πιο ξεκάθαρος και το λέει και το τονίζει ότι δεν πρόκειται να κόψει τον ομφάλιο λώρο με την Τουρκία. Τουλάχιστον , ας κρατήσουν αυτό και ας δουν τους κινδύνους από μια τέτοια δήλωση.