Το λιγότερο σκανδαλώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να μην εξετάσει στην παρούσα συνεδρίαση, εάν προκύπτει οποιοδήποτε θέμα εναντίον της Γενικής Λογίστριας για την υπόθεση του σφαγείου Cypra, και αυτό την ώρα που σύσσωμος ο Κυβερνητικός Μηχανισμός και ορισμένα ΜΜΕ βάλουν κατά του Γενικού Ελεγκτή και προωθούν την διαδικασία παραπομπής του στο Ανώτατο.

This is Cyprus.

Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη για μια ακόμη φορά με τις πράξεις της αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία ουσιαστική πρόθεση να πατάξει τη διαφθορά εκεί και όπου επιβάλλεται. Η αναβολή της υπόθεσης για την επόμενη Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δηλαδή μετά από 1 μήνα από σήμερα προκαλεί το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το τεραστίων διαστάσεων σκάνδαλο του Σφαγείου Cypra είδε το φως της δημοσιότητας αφού βρέθηκαν μαζικά κρούσματα Κορονοιού στο προσωπικό του. Κάτι ανάλογο δηλαδή που έγινε με την υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου όπου αποκαλύφθηκε, αυτή η ασύλληπτη για τα Κυπριακά δεδομένα τραγωδία, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων εκείνης της χρονιάς.

Η Κύπρος αντιμετωπίζει σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας και χρηστής διοίκησης σε όλα τα επίπεδα.
Θα πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες που να αποτρέπουν τη διαφθορά. Εντατικοί έλεγχοι στις Κυβερνητικές Υπηρεσίες, και αποτρεπτικές ποινές στους παρανομούντες είναι δύο μέτρα τα οποία θα έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί εδώ και χρόνια. Για να μην αναφερθώ και στον τρόπο και τη μεθοδολογία διορισμών και προαγωγών με βάση τα κομματικά και άλλα συμφέροντα. Λογοδοσία και σοβαρό πόθεν έσχες για βουλευτές και Πολιτικά Εκτεθειμένα πρόσωπα.

Δυστυχώς όμως αντί αυτού ακόμα περιμένουμε τη δημοσιοποίηση της Λίστας Γιωρκάτζη, ακόμη περιμένουμε να τιμωρηθούν όσοι κατέστρεψαν την οικονομία, όσοι έκλεισαν το Συνεργατισμό, άρα το ότι η υπόθεση της Γενικής Λογίστριας πήρε αναβολή δεν αποτελεί έκπληξη αφού η πάγια τακτική μας είναι το κουκούλωμα.

Αυτή η πρακτική εκθέτει για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της στα μάτια της Κοινωνίας. Υπό το βάρος όλων αυτών των δυσάρεστων εξελίξεων για τους πολίτες και την πατρίδα μας στο σύνολό της είναι η ώρα που όλοι θα πρέπει να αναλογιστούμε ποιούς επιλέγουμε να μας εκπροσωπούν και να αποφασίζουν για το μέλλον μας.

Μιχαλάκης Μιχαήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)