Θα θέλαμε να εκφράσουμε τους έντονούς μας προβληματισμούς, όσον αφορά την διέρρευση των εγγράφων που αφορούν το Κυπριακό, τα οποία δόθηκαν εμπιστευτικά από το προεδρικό σε όλα τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν εντός του Εθνικού Συμβουλίου και που τελικά, αν και απόρρητα, είδαν το φως της δημοσιότητας.

Αν και ευελπιστούμε να διαψευστούμε, πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα στημένο παιχνίδι εκ μέρους της κυβέρνησης για να θέσει το Εθνικό Συμβούλιο ως αναξιόπιστο και να δικαιολογήσει την τακτική, την οποία χρησιμοποιούσε έως και σήμερα, της πλήρους συσκότισης για τα όσα τεκταίνονται στο Κυπριακό.

Αυτό το παιχνίδι τακτικής αποσκοπεί, κατά τη δική μας άποψη, στο να δικαιολογήσει μελλοντικές αποκρύψεις σημαντικών γεγονότων στο μείζον εθνικό μας ζήτημα, με την δικαιολογία του «σημαντικού» και «απορρήτου». υπό τον φόβο της όποιας δήθεν διαρροής.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αντιλαμβανόμενο την κρίσιμη καμπή που βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και με μοναδικό γνώμονα τον σεβασμό προς τον κυρίαρχο λαό, συνεχίζει να απαιτεί πλήρη δημόσια ενημέρωση.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)