Δικοινοτικό φεστιβάλ έκανε ο ΔΗΣΥ με ένα τουρκοκυπριακό κόμμα ζωγραφίζοντας μάλιστα με πράσινο χρώμα την Κύπρο ενωμένη. Κατ’ αρχήν αυτό το «κόμμα» από ποιόν είναι αναγνωρισμένο; Μήπως από το ψευδοκράτος; Αν ναι, τότε αυτό ισοδυναμεί με εθνική προδοσία αφού αναγνωρίζεται άμεσα η υπόσταση του άρα ο Αβέρωφ και το κόμμα του αναγνωρίζουν το παράνομο κράτος των κατεχομένων. Όσο για την μπογιά να ενημερώσουμε τα πατριωτάκια του ΔΗ.ΣΥ. πως η Κύπρος δεν είναι μοιρασμένη, ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει. Το νησί μας είναι ημικατεχόμενο από το 1974 και το βόρειο τμήμα του κρατείται παράνομα από τον Τούρκο εισβολέα. Γι’ αυτό ας αφήσουν τα μελοδραματικά σκηνικά στο κόμμα της Πινδάρου και ας εκμεταλλευτούν έστω και μια φορά στη διακυβέρνησή τους την εντολή που τους έδωσε ο Λαός και να ενεργήσουν προς όφελός του.

Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός πως σαν κόμμα δεν μπορούν να αντιληφθούν την ευθύνη που έχουν στα χέρια τους. Την ίδια ώρα που σε κάθε περιοχή της ελεύθερης Κύπρου, από το μικρότερο χωριό μέχρι την μεγαλύτερη πόλη, φτάνουν ξύλινα κουτάκια που μέσα έχουν οστά πεσόντων του 1974 ο Αβέρωφ και η κλίκα του προσκυνάει τον κατακτητή. Σε μία από αυτές είχε βρεθεί και ο γραφόντας όπου στον επικήδειο λίγο πολύ ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ουσιαστικά παρέδωσε συγχωροχάρτι στην Τουρκία για τα εγκλήματα πολέμου και στοχοποίησε για μία ακόμη φορά τους Έλληνες Εθνικιστές ως τους φταίχτες για τη σημερινή κατάσταση.

Σε άλλα, μάλιστα, είχαμε και την επίσκεψη του Άντρου Κυπριανού στην Τουρκία για να αξιολογήσει λέει το κλίμα και τις προθέσεις της Τουρκίας. Καμία εντύπωση, βεβαίως, δεν μας προκαλεί η ενδοτική στάση του «συγκυβερνώντος» κόμματος (ΑΚΕΛ) αφού οι σύντροφοι είναι γνωστοί για το εθνικό τους ήθος και την πίστη τους προς την επιβίωση του ελληνισμού.

Εδώ είναι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, που καλούμαστε να δείξουμε την παρουσία μας στα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Οι κυβερνήσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ έχουν ξεκάθαρα αποτύχει και χρεοκοπήσει στη συνείδηση μεγάλου μέρους του λαού μας. Γνωστοί όμως για την προπαγάνδα και τα ψέματά τους, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φοβικά σύνδρομα στους πολίτες που φοβούνται για την ασφάλειά τους σε περίπτωση μη λύσης.

Είναι η ώρα μας! Τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές πρέπει να βρεθούμε παντού. Σε καφετέριες, γήπεδα, σπίτια, καφενεία͘ παντού! Όπου υπάρχουν πολίτες αυτού του κράτους που ανησυχούν  για το μέλλον τους θα πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους και να ξεμπροστιάσουμε αυτό το καθεστώς του τρόμου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι απλά ένα κράτος͘ είναι η Κύπρος μας, ο βράχος της Μεσογείου που θέλει να λέγετε Ελλάδα, η μοναδική ασπίδα προστασίας των ακριτών του ελληνισμού. Πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η επιβίωσή της. Μακριά από φοβικά σύνδρομα, ψέματα και κινδυνολογίες αλλά αντιλαμβανόμενοι πλήρως τα ρεαλιστικά δεδομένα στο πρόβλημα της πατρίδας μας χαράζουμε ένα εθνικό σχέδιο που έχει ως τελική νίκη την απελευθέρωση της Κύπρου από τα τουρκικά στρατεύματα. Ας γίνει αυτό το εθνικό σχέδιο, ευαγγέλιο στα χείλη του κάθε ΕΛΑΜίτη και να βρεθεί μέσω εμάς σε κάθε συμπατριώτη μας ο οποίος έχει ακόμη αίσθηση της ευθύνης προς τις επερχόμενες γενεές.

Σωτήρης ΙωάννουΜέτωπο ΝεολαίαςΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)