Μετά από πρόσκληση του Μουσταφά πραγματοποιήθηκε με μυστικότητα δείπνο μεταξύ του προέδρου του «πατριωτικού» Δημοκρατικού Συναγερμού και του Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα. Για προφανείς λόγους η συγκεκριμένη συνάντηση έμεινε μακριά από τα δημοσιογραφικά φώτα, καθώς η παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ στα κατεχόμενα όπου συνέφαγε με τον κατοχικό ηγέτη θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ρήξη στις τάξεις του Δημοκρατικού Συναγερμού και θύελλα αντιδράσεων από τους ψηφοφόρους του κόμματος.

Όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Νεοφύτου, εξήγησε στον Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με την τροπολογία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για το Ενωτικό Δημοψήφισμα ότι «δεν είχα ιδέα ότι η τροπολογία θα συζητείτο στους κανονισμούς» συμπληρώνοντας πως «ο ΔΗΣΥ δεν άλλαξε πολιτική και ούτε ή Ε/κ κοινότητα ξύπνησε ένα πρωί και ήθελε ένωση». Παράλληλα ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατανόηση που επέδειξε ο κατοχικός ηγέτης στα λεγόμενά του.

Το κόμμα του Αβέρωφ Νεοφύτου για χάριν της Ομοσπονδίας βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με τον κατοχικό ηγέτη. Στον βωμό της ομοσπονδίας η «πατριωτική» παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει θυσιάσει την ίδια μας την Ιστορία ενώ έχει απεμπολήσει πλήρως το σύνθημα «Την Πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω» που είχε ως προμετωπίδα πριν κάποια χρόνια.

Η κοινή πορεία του ΔΗΣΥ με τον κατακτητή αποτελεί ύβρη στην μνήμη κάθε αγωνιστή της ΕΟΚΑ και κάθε ήρωα που το 1974 άφηνε την τελευταία του πνοή για να μην περάσει ο Αττίλας, που δήθεν τιμάνε κάθε βδομάδα στα εθνικά μνημόσυνα.