Τη στιγμή που οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις για προστασία της πρώτης κατοικίας οξύνονται, κάποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν το φαγοπότι σε βάρος του λαού μας. Οι Τράπεζες πιέζουν τους πολίτες για να πάρουν τα λεφτά τους και όταν οι πολίτες δεν έχουν τότε κινδυνεύουν να χάσουν ότι με κόπο έκτισαν τόσα χρόνια. Αυτό, όμως, δεν ισχύει για εκείνους που μας κατέκλεψαν με ρεμούλες, μίζες, προμήθειες κάτω από το τραπέζι και ως εκ τούτου δημιουργούνται πολίτες δυο ταχυτήτων. Τρανταχτό παράδειγμα το σκάνδαλο του συνεργατισμού. Παρόλο ότι έχουν περάσει τρία σχεδόν χρόνια μετά τις πρώτες αποκαλύψεις και τις έρευνες της Αστυνομίας για ατασθαλίες στον Συνεργατισμό και κανείς από τους βασικούς πρωταγωνιστές δεν έχει καταδικασθεί για οποιαδήποτε από τις υποθέσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν σκάνδαλα εκατομμυρίων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο από την αρχή της ίδρυσής του είχει εκφράσει την επιθυμία να αποκαλυφθούν όλοι οι ενόχοι, να μπουν στις φυλακές και να δημευτούν οι περιουσίες όσων έχουν καταδικαστεί για οικονομικά σκάνδαλα. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει παραδειγματισμός για τους επίδοξους κλέφτες, αλλά και για αυτούς που έκλεψαν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα όταν αναδύθηκε το σκάνδαλο του συνεργατισμού στην επιφάνεια εκτός από διάφορα στοιχεία στελέχη του ιδίου του συνεργατισμού παρέδωσαν στην Αστυνομία και μελέτη εμπειρογνωμόνων σε θέματα οικονομικού εγκλήματος για να βοηθηθούν οι έρευνες, οι ανακρίσεις και γενικά το έργο της Αστυνομίας στη διακρίβωση γεγονότων τα οποία βοηθούν στη στοιχειοθέτηση υποθέσεων για παραπομπή των εμπλεκομένων στη δικαιοσύνη.
Για τη μελέτη αυτή ο Συνεργατισμός πλήρωσε το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν των 100.000 ευρώ.

Δυστυχώς και αυτή η υπόθεση δεν φέρεται να έχει προχωρήσει. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε ένα Κράτος δίκαιο για όλους τους πολίτες οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε όλους (πλούσιους και φτωχούς) το ίδιο διότι όπως λέγει ο Θυμόσοφος λαός η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση στη θεά της Δικαιοσύνης. Από αυτήν εξαρτιόταν η ισορροπία του κόσμου και η τάξη των πραγμάτων. Της είχαν δώσει το όνομα Θέμις, που σήμαινε αυτό που ισχύει, καθώς ο λόγος της ήταν σεβαστός από θεούς και ανθρώπους. Η Θέμις αντιπροσώπευε το δίκαιο και τιμωρούσε όποιον διέπραττε αδικίες και παρέβαινε τους κανόνες δικαίου χωρίς να ελέγχει εάν αυτός που έπρεπε να τιμωρηθεί ήταν γνωστός ή άγνωστος, φτωχός ή πλούσιος, θεός ή θνητός! Αυτό επιζητούμε και εμείς για όλους.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου

Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο