Με αφορμή την σημερινή ημέρα 21 Μαρτίου, όπου είναι και η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού γράφω αυτό το άρθρο, για να εκφράσω τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου σαν 17χρονος νέος

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, η λέξη «ρατσισμός» προέρχεται από την Ιταλική λέξη «razza» που σημαίνει φυλή. Είναι η λανθασμένη αντίληψη ότι οι άνθρωποι διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, την θρησκεία κτλ. 

Στην κοινωνία του σήμερα, κάποιοι συνάνθρωποι μας που πολύ πιθανόν να μην είναι σωστά ενημερωμένοι σχετικά με την πραγματική έννοια της λέξης, αποκαλούν ρατσιστές, κάποιους, επειδή έχουν ανησυχίες για το μέλλον το δικό τους, των παιδιών τους, αλλά και της ίδιας τους της πατρίδας, ενώ πολλοί φοβούνται να αντιδράσουν, για να μην τους αποκαλέσουν ρατσιστές.

Για τους πιο πάνω λόγους, απευθυνόμενος προς κάθε συνάνθρωπο μου, θα ήθελα να τονίσω πως, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, να ανησυχείς για το μέλλον σου και των δικών σου ανθρώπων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ να θέλεις να ζήσεις σε μια ήρεμη χώρα χωρίς να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις το βράδυ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ να μην ανέχεσαι να μπαίνουν παράνομα στην πατρίδα σου άνθρωποι που προκαλούν τρομοκρατία και καταστροφές στη χώρα που τους φιλοξενεί και βεβαίως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, να θέλεις να μείνουν σε εσένα και στα παιδιά σου, οι γειτονιές που μεγάλωσες, προστατεύοντας τες από την ασυδοσία και την εγκληματικότητα των παράνομων αλλοδαπών.

Αντιθέτως, ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ, να σου επιβάλλουν να ανεχτείς ανθρώπους που μπήκαν στη χώρα σου παράνομα και να τους αποδεχτείς την στιγμή που ακόμα και οι ίδιοι δεν αποδέχονται τους δικούς τους και διαπράττουν μεταξύ τους δολοφονίες. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι να δουλεύεις μια ζωή για να τα βγάλεις πέρα, να κινδυνεύεις να χάσεις το σπίτι σου και να μείνεις στον δρόμο και την ίδια στιγμή, παράνομοι μετανάστες να παίρνουν παχουλά επιδόματα και δωρεάν στέγη.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ, να πληρώνεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εισαγωγή στα νοσοκομεία, ενώ οι παράνομοι μετανάστες να νοσηλεύονται δωρεάν. ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ να μπαίνουν παράνομα στην χώρα σου άνθρωποι από χώρες που δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση και με το που θα φτάσουν να πετάνε τα χαρτιά τους στην θάλασσα για να μην αποκαλύπτεται η ταυτότητα τους και παρόλα αυτά να τους αφήνεις να κατεβαίνουν στην χώρα σου και να θες να τους ενσωματώσεις στην δική σου κοινωνία και τέλος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ να φοβάσαι να κυκλοφορήσεις στην παλιά Λευκωσία, επειδή έχει γκετοποιηθεί από παράνομους αλλοδαπούς, που σκοπός τους είναι η τρομοκρατία και η εγκληματικότητα.

Και τέλος, ρατσισμός είναι να προωθείς με τις πολιτικές σου την δημογραφική αλλοίωση, υπερασπίζοντας όσους παρανομούν εις βάρος των νόμιμων κατοίκων ενός κράτους, εξυπηρετώντας ουσιαστικά το κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν τα παράνομα φθηνά εργατικά χέρια να τους δουλεύουν σαν σκλάβοι.

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης, είναι να δώσουμε προτεραιότητα στους ανθρώπους του τόπου μας για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας ως λαός. Από τη στιγμή που συμπατριώτες βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας, από τη στιγμή που περιουσίες του λαού εκποιούνται από τραπεζικά ιδρύματα, από τη στιγμή που συμπατριώτες μας είναι άστεγοι, προέχει η στήριξη στον λαό μας και όχι στους παράνομους μετανάστες.

Ήρθε ο καιρός που όλοι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και με σύνθημα μας «ΠΡΩΤΑ Η ΚΥΠΡΟΣ», ενωμένοι να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, για μια καλύτερη πατρίδα.

Κυπριανός Χρίστου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)