Στην σημερινή Ολομέλεια της Βουλής τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη καταψήφισαν την αποκοπή κατά 10% των επιδομάτων τηλεφώνου και φιλοξενίας των ανώτερων λειτουργών 4 ημικρατικών οργανισμών.

Κατά την ψήφιση των προϋπολογισμών 4ων ημικρατικών οργανισμών για το 2017, συζητήθηκε η πρόταση να αποκοπούν συμβολικά κατά 10% τα επιδόματα τηλεφώνου, παράστασης και φιλοξενίας στους ανώτερους λειτουργούς των οργανισμών αυτών.

Τα επιδόματα αυτά παρουσίαζαν αύξηση, την στιγμή που τα επιδόματα αναπήρων, πολυτέκνων και μονογενεϊκών οικογενειών παραμένουν μειωμένα και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ταλαιπωρούνται έως και 6 μήνες μέχρι να λάβουν το σχετικό επίδομα.

Το ΕΛΑΜ τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μείωση των επιδομάτων στους αξιωματούχους του δημοσίου και τους υψηλά αμειβόμενους λειτουργούς υπερψήφισε την πρόταση αυτή.

Θεωρούμε υποκριτική την στάση των κομμάτων που καταψήφισαν την πρόταση αυτή, προβάλλοντας την απαράδεκτη δικαιολογία ότι το ζήτημα της μείωσης των επιδομάτων θα πρέπει να εξεταστεί στο σύνολό της μελλοντικά, παραπέμποντας στην ουσία το θέμα στις ελληνικές καλένδες.