Το βράδυ της Τετάρτης (1/3), στην Λάρνακα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της «δικοινοτικής πρωτοβουλίας – Ενωμένη Κύπρος» ανοικτή συζήτηση, παρουσία τουρκοκυπρίων που έφθασαν με λεωφορείο από τα κατεχόμενα, με θέμα το Κυπριακό. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Τορναρίτης και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως τα δύο μεγάλα κόμματα, οι δήθεν πατριώτες του ΔηΣυ και το ΑΚΕΛ έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, με κοινό όραμα μια «λύση» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μια «λύση» καταστροφική, που θα παραδώσει στον Αττίλα δια παντός την γη των προγόνων μας, θα αναγνωρίσει τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής, θα δώσει κρατική υπόσταση στο κατοχικό μόρφωμα και θα αποβεί καταστροφική για το μέλλον του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Παρά τις επίπλαστες αντιπαραθέσεις μεταξύ του ΔηΣυ και του ΑΚΕΛ, φαίνεται πως έχουν χαράξει μια κοινή γραμμή όσο αφορά το Κυπριακό, μια γραμμή αντεθνική που θα εκχωρεί στην Τουρκία τα Εθνικά και Ιστορικά μας δίκαια.

Προτρέπουμε λοιπόν τα δύο μεγάλα κόμματα να αφήσουν στην άκρη τις κάλπικες διαφωνίες και ενώνοντας τις δυνάμεις τους να μετονομαστούν επίσημα σε ΔΗΣΑΚΕΛ, χαράσσοντας μαζί μια ανθελληνική πορεία στο Κυπριακό.