Ο τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Şener Levent, της εφημερίδα των κατεχομένων, Άφρικα, μέσα από τα γραφόμενά του, επιβεβαιώνει την Παράταξή μας. «Είναι φανερό τι έγινε… Μπλόφα είναι η φόρμουλα δύο κρατών. Και αυτή έχει στόχο την απόσπαση περισσότερων υποχωρήσεων. Αλλά ωφέλησε. Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχαψε αυτή την μπλόφα… Το έκαναν και αυτό για εκβιασμό». (13/01/21)

Να θυμίσουμε μόνο, όταν όλοι είχαν πανικοβληθεί από την τουρκική πρόταση για τα δύο κράτη, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) με έμφαση τόνιζε ότι «η επιδίωξη της τουρκικής πλευράς για δήθεν δύο κράτη, αποτελεί ακόμη ένα τέχνασμα για να «κλειδώσουν» μια διευθέτηση που θα τους μετατρέπει σε αφέντες ολόκληρης της επικράτειας της Κύπρου και θα νομιμοποιεί τα τετελεσμένα που με την βία έχει δημιουργήσει η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή.» (4/01/21)

Οι εξελίξεις δυστυχώς δικαιώνουν για ακόμα μια φορά την Παράταξή μας, καθώς επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις μας. Στον αντίποδα οι πολιτικές των υπολοίπων, που παραμένουν προσκολλημένες σε διχοτομικούς συμβιβασμούς, μετατρέπονται εντέλει σε χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της Άγκυρας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου