Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τιμά την μνήμη του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, όπου ο κυπριακός λαός στην πλειοψηφία του (95.7%) αξίωσε την Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα Ελλάδα.

Αναντίλεκτα, αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της  ιστορίας μας. Έχουμε καθήκον και χρέος, τόσο στους προγόνους μας, όσο και στις γενιές που θα έρθουν, να διατηρήσουμε άσβεστη την μνήμη του, καθώς λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να αφανιστεί.

Στις μνήμες μας όμως, επανέρχεται συνειρμικά και μια μαύρη μέρα, η 7η Απρίλιου του 2017. Η ταπεινωτική εκείνη μέρα για κάθε Έλληνα της Κύπρου, όπου ο ΔΗΣΥ σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, ενέδωσαν στις εντολές της Τουρκίας και των εδώ εγκάθετων της, επιλέγοντας τον δρόμο της υποταγής, ψηφίζοντας στην Βουλή τον κατάπτυστο «νόμο Ακιντζί» που καταργούσε την συγκεκριμένη επέτειο από τις σχολικές γιορτές.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να ενταφιάσουν την Εθνική μνήμη, τους απαντάμε ότι λογάριασαν λάθος! Γιατί αυτή η γη έχει ακόμα υπερήφανους Έλληνες που δεν ξεχνούν, έχει ακόμα Έλληνες που αντιστέκονται, έχει ακόμα Έλληνες που αγωνίζονται και δεν προσκυνούν τον κατακτητή.

Στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι η ιστορία της Κύπρου δεν διαγράφεται, δεν εκχωρείται, δεν αλλοιώνεται, δεν προσαρμόζεται, δεν παραχαράζεται, κυρίως όμως δεν πωλείται!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δηλώσεις: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου