Έξω από το Προεδρικό συγκεντρώθηκαν οι Αιγοπροβατοτρόφοι ζητώντας την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας ΠΟΠ στην παρασκευή χαλλουμιού και διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην παραγωγή, στις ζωοτροφές, το σιτάρι, στα καύσιμα και σε άλλα υλικά που χρησιμοποιούν ως κτηνοτρόφοι.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) τονίζει ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια καθώς αυτά χρονολογούνται και δεν εισακούγονται!  

Οι εκπρόσωποι των παραγωγών αιγοπροβατοτρόφων, δήλωσαν ότι οι κτηνοτρόφοι βιώνουν πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα μετά τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και συμπλήρωσαν:

“Αντί να κυνηγά το κράτος να εφαρμοστεί η νομοθεσία, κυνηγούμε εμείς το κράτος να την εφαρμόσει. Η νομοθεσία δεν εφαρμόζεται, από το 2021 και δεν έγινε κανένας έλεγχος”. Πρόσθεσαν παράλληλα πως πολλοί νέοι μπαίνουν στο επάγγελμα με χρέη… 

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής της Παράταξης μας Σωτήρης Ιωάννου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο εμπαιγμός των ανθρώπων αυτών πρέπει να τερματιστεί και απαίτησε από την κυβέρνηση να εισακούσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα τους, ενώ τόνισε ότι το ΕΛΑΜ βρίσκεται στο πλευρό των αιγοπροβατοτρόφων.